Πως πρέπει να συμπεριφέρονται οι θεατές ενός αγώνα δρόμου;


Είτε αποτελείτε μέρος ενός τεράστιου πλήθους είτε είστε από τους ελάχιστους θεατές μιας μικρής αθλητικής εκδήλωσης, είστε σε θέση να κάνετε την διαφορά.

Ας απαντήσουμε, όμως, στο ερώτημα: Tι θα πρέπει να γνωρίζoυν οι θεατές ενός αγώνα δρόμου;

Πρώτα απ΄ όλα θα πρέπει να έχουν κατά νου πόσο σημαντικοί είναι για τους δρομείς οι θεατές. Επειτα από μεγάλες αναμετρήσεις, συνήθως ακούς τους αθλητές να λένε «το κοινό ήταν υπέροχο».

Μην θεωρείτε πως επειδή οι αθλητές δεν αναγνωρίζουν τους θεατές, ειδικά σε προχωρημένα στάδια ενός αγώνα, αυτό συνεπάγεται πως δεν εκτιμούν την παρουσία σας εκεί.

Σημαντική η επίδραση
Δεν υπάρχει άλλο άθλημα σαν το τρέξιμο, όπου η επίδραση του κοινού πάνω στον αθλητή να είναι τόσο σημαντική. Όποιος έχει συμμετάσχει σε Μαραθώνιο, ξέρει τι συμβαίνει.

Τις περισσότερες φορές επιταχύνεις όταν ακούς τις κραυγές του κοινού. Η υποστήριξη του πλήθους ειδικά στην αρχή και στο τέλος της διαδρομής, σε βοηθά να κρατήσεις και γιατί ότι να αυξήσεις τον ρυθμό σου και να πάρεις κουράγιο.

Οι θεατές μπορούν να βοηθήσουν πιο άμεσα: Πάρτε για παράδειγμα τον Μαραθώνιο του Λονδίνου όπου η θερμοκρασία ήταν πραγματικά υψηλή καθ΄ όλη την διάρκεια του αγώνα. Εμφανίστηκαν θεατές με μπουκάλια νερού, πάγο, και δροσερά ρούχα ώστε να βοηθήσουν τους δρομείς και πραγματικά τα κατάφεραν!

Αλλωστε το παραδέχτηκαν αρκετοί εξ΄ αυτών αφού τερμάτισαν την διαδρομή.

Αν είσαστε ανάμεσα σε αυτούς που πρώτη φορά παρακολουθούν από κοντά έναν αγώνα δρόμου, σκεφτείτε τι είναι αυτό που θα σας χαροποιούσε περισσότερο να ακούγατε σε οποιοδήποτε σημείο της αναμέτρησης.

Οι έμπειροι θεατές ξέρουν πως δεν πρέπει να πουν «δείχνεις μια χαρά», στο 35ο χιλιόμετρο ενός Μαραθωνίου στον δρομέα. Επίσης ξέρουν πως δεν πρέπει να πουν «σχεδόν τα κατάφερες», όταν μένουν ακόμη 7 χιλιόμετρα για να ολοκληρώσει τον επίπονο αγώνα. Ενα «μπράβο», ένα χειροκρότημα, ένα νεύμα ίσως να είναι αρκετό.

Η δύναμη που δίνουν οι θεατές δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Ειδικά όταν είστε εκεί για να φτιάξετε το κέφι σε ένα μέλος της οικογένειας που αγωνίζεται ή σε ένα φιλικό πρόσωπο. Εν τέλει θα δείτε πως θα καταλήξετε να επευφημείτε όλους τους αθλητές.

Όσο για τους δρομείς;
Το λιγότερο που μπορεί να κάνει ένας δρομέας είναι να πει ένα «ευχαριστώ» όταν περνάει δίπλα από τον θεατή ή να του χαρίσει ένα ζεστό, έστω και κουρασμένο, χαμόγελο. Αναγνωρίζοντας τον θεατή, τον τον βοηθάμε να καταλάβει ότι τον χρειαζόμαστε και πως πράγματι κάνει τη διαφορά με την παρουσία του εκε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ