Καθαρίστε το σπίτι σας με έξυπνα τρικ… στο λεπτό!


Κλείστε την πόρτα στα χημικά καθαριστικά και πείτε «ναι» στα τρικ καθαριότητας που γλιτώνουν κάθε νοικοκυρά από τους μπελάδες του σπιτιού. Οι ισχυροί λεκέδες και η σκόνη στο σπίτι είναι δυνατόν να εξαφανιστούν γρήγορα και χωρίς κόπο… αρκεί να κινηθείτε έξυπνα και χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ! Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα πιο διάσημα μυστικά καθαριότητας που κάνουν τις κατσαρόλες και το πλυντήριο των πιάτων να λάμπουν, ενώ παράλληλα απομακρύνουν τους λεκέδες στο ξύλο και τις σχάρες του φούρνου.

Πλύνετε τα γυάλινα μπουκάλια με ρύζι

Σε περίπτωση που θέλετε να καθαρίσετε ένα γυάλινο μπουκάλι με λεπτό στόμιο, δεν έχετε παρά να ρίξετε μέσα μερικές κουταλιές στεγνό ρύζι. Στη συνέχεια, βάλτε λίγο απορρυπαντικό πιάτων και χλιαρό νερό. Ανακινήστε το μπουκάλι για πέντε λεπτά και στη συνέχεια, ξεπλύντε το. Το ρύζι θα καθαρίσει κάθε σημείο του μπουκαλιού μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Χρησιμοποιήστε μισό λεμόνι για να «φωτίσετε» τη βρύση

Αν έχει περισσέψει μισό λεμόνι από τη χθεσινή μαγειρική, χρησιμοποιήστε το για να χαρίσετε λάμψη στις βρύσες από ανοξείδωτο χάλυβα, τις σανίδες κοπής από πλαστικό και ξύλο ή τα έπιπλα του σπιτιού. Ακουμπήστε το κομμένο λεμόνι πάνω στη λερωμένη επιφάνεια και αφήστε το χυμό να «κάτσει» για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, τρίψτε την περιοχή με ένα πανί μικροϊνών και ρίξτε άφθονο νερό.

Καθαρίστε το σπίτι σας με έξυπνα τρικ… στο λεπτό!Αφαιρέστε τους λεκέδες νερού από το ξύλο με μαγιονέζα

Ακόμα και εάν τα σουβέρ βρίσκονται πάνω στο τραπεζάκι, κάποια στιγμή αναπόφευκτα κάποιος θα τοποθετήσει το ποτήρι πάνω στο ξύλινο τραπέζι, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα «δαχτυλίδι» νερού. Για να απαλλαχθείτε από αυτό, ρίξτε πάνω λίγη μαγιονέζα με πλήρη λιπαρά και αφήστε την εκεί για μια ώρα. Ύστερα, σκουπίστε απαλά την επιφάνεια με ένα πανί και αμέσως θα δείτε ότι ο έντονος λεκές… έχει εξαφανιστεί!

Καθαρίστε την ψησταριά από τα υπολείμματα φαγητού

Ενώ η σχάρα του φούρνου είναι ακόμα ζεστή, φορέστε τα λαστιχένια γάντια και πάρτε στα χέρια σας μια συρμάτινη βούρτσα. Φτιάξτε ένα μείγμα με καυτή σαπουνάδα και με ένα σφουγγάρι τρίψτε δυνατά τη σχάρα, έτσι ώστε να αφαιρέσετε τα καμένα υπολείμματα από πάνω της. Ξεπλύντε τη με νερό και αφήστε την να στεγνώσει στον πάγκο της κουζίνας.

Καθαρίστε το σπίτι σας με έξυπνα τρικ… στο λεπτό!Χαρίστε «φρέσκια» μυρωδιά στο πλυντήριο με ξύδι και ζεστό νερό

Ιδίως σε περιοχές με υπερβολική υγρασία, το πλυντήριο των ρούχων μυρίζει άσχημα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Για να λύσετε το πρόβλημα, ρίξτε ένα φλιτζάνι λευκό αποσταγμένο ξύδι μέσα στο δοχείο του απορρυπαντικού και αφήστε να τρέξει το πρόγραμμα με το ζεστό νερό. Το ξύδι λειτουργεί ως ένα φυσικό υλικό που διώχνει τις άσχημες μυρωδιές. Αργότερα, ενεργοποιήστε ξανά το πρόγραμμα με το σκέτο ζεστό νερό και όταν τελειώσει, αφήστε την πόρτα μισάνοιχτη για να κυκλοφορήσει ο αέρας.

Απομακρύνετε τη σκόνη από τα έπιπλα της βεράντας

Η πλειοψηφία καθαρίζει πιο συχνά τα ξύλινα έπιπλα της βεράντας ή του κήπου μέσα στο καλοκαίρι… παρά το χειμώνα! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε λίγο ζεστό νερό με υγρό σαπούνι πιάτων και να τρίψετε απαλά την επιφάνειά τους με ένα μαλακό σφουγγάρι. Ωστόσο, εάν πρόκειται για έπιπλα από αλουμίνιο, καθαρίστε τα με μαλακό πανί που έχει βουτηχτεί πριν σε διάλυμα νερού και ξυδιού.

Μειώστε τις άσχημες «μυρωδιές» του σκουπιδοντενεκέ

Για να καταφέρετε να διώξετε την άσχημη «μυρωδιά» του σκουπιδοντενεκέ, απλά φτιάξτε παγοκύβους από ξύδι. Αργότερα, τοποθετήστε τους μέσα στο καλάθι για τα σκουπίδια και αφήστε τους να λιώσουν. Να είστε σίγουροι ότι όταν λιώσουν τα παγάκια, θα μειωθούν σημαντικά οι δυσάρεστες μυρωδιές. Εναλλακτικά, ρίξτε στον πάτο του τενεκέ λίγη μαγειρική σόδα και αφήστε τη να δράσει για δυο ώρες.

Καθαρίστε το σπίτι σας με έξυπνα τρικ… στο λεπτό!Εκμεταλλευτείτε τη μαγειρική σόδα και καθαρίστε τις κατσαρόλες

Εάν θέλετε να ξαναδώσετε τη λάμψη στα ασημικά ή τις κατσαρόλες σας, πλύντε τις με χλιαρό νερό και σαπούνι πιάτων. Εναλλακτικά, αναμείξτε 1 λίτρο βραστό νερό με ¼ φλιτζάνι μαγειρική σόδα και ένα-δυο κουταλάκια του γλυκού αλάτι. Ρίξτε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα και κλείστε το καπάκι, αφήνοντάς το εκεί για πέντε λεπτά. Οι ουσίες της μαγειρικής σόδας θα αφαιρέσουν τους μαύρους λεκέδες και θα χαρίσουν λάμψη στο σκεύος. Στο τέλος, μην ξεχάσετε να την ξεπλύνετε με καθαρό νερό και να τη στεγνώσετε με ένα μαλακό πανί.

Εξαφανίστε τη σκόνη του ανεμιστήρα με μια μαξιλαροθήκη

«Ναι» μπορείτε να καθαρίσετε τον ανεμιστήρα οροφής με μια παλιά μαξιλαροθήκη και δεν θα λερώσετε όλο το σπίτι. Περάστε κάθε λεπίδα του ανεμιστήρα στο άνοιγμα της μαξιλαροθήκης και σκουπίστε τη σκόνη με το εσωτερικό της. Έτσι, τα χνούδια και η σκόνη θα «φυλακιστούν» μέσα στο ύφασμα. Το μόνο που έχετε να κάνετε στη συνέχεια, είναι να τη βάλετε στο πλυντήριο…

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ