Τι χρειάζεται το τέλειο burger, σύμφωνα με κορυφαίους σεφ


Ο σωστός foodie δεν θα πάψει ποτέ να σταματά την εξερεύνηση του τέλειου burger, ακόμη κι αν αυτό δεν μπορεί ακριβώς να οριστεί. Το quest δεν σταματά ποτέ και αυτό είναι κάτι που αντιλαμβάνεσαι και εσύ ο ίδιος κάθε φορά που πειραματίζεσαι στην κουζίνα του σπιτιού, προσπαθώντας να χωρέσεις ένα ακόμη υλικό ή να βρεις εκείνη τη σάλτσα που θα κάνει όντως τη διαφορά και θα απογειώσει τον -ενδεχομένως- βασιλιά του σύγχρονου comfort food.

Μία ακόμη φέτα μπέικον, μία βουτιά στο τσένταρ, ένα ή περισσότερα αυγά και ένα σωρό ακόμη προσθήκες μπορούν να μπουν στη συζήτηση, χωρίς να υπάρχει σωστό και λάθος. Αν πάλι θέλεις να παίξεις safe, μερικοί από τους γνωστότερους σεφ του κόσμου σου παρέχουν χρήσιμες κατευθύνσεις.

Ο Heston Blumenthal χρησιμοποιεί την επιστήμη
Τι χρειάζεται το τέλειο burger, σύμφωνα με κορυφαίους σεφ
Ο Βρετανός αλχημιστής (ιδιοκτήτης του τριάστερου The Fat Duck στο Bray του Berkshire) έχει επικεντρωθεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο αντιστοίχου βεληνεκούς σεφ με την ψυχολογία και τη φυσιολογία της γεύσης και συχνά προσεγγίζει με επιστημονικούς τρόπου το κομμάτι του φαγητού. Αυτό κάνει και στην περίπτωση του burger: Το μπιφτέκι πρέπει να αποτελείται από αλεσμένους κύβους sirloin steak (κόντρα) και μεγέθους 3 εκ.x 3x., οι οποίοι μπαίνουν αρχικά στο ψυγείο για 4 ώρες. Αφού τα βγάλεις από εκεί, ενοποιείς σε μπιφτέκι.

O Mark Hix επενδύει στο τέλειο κρέας

Ο (πρώην αρθρογράφος του Esquire) Mark Hix συνεργάζεται πλέον μερικά από τα κορυφαία εστιατόρια του Λονδίνου. Για τον Hix, το καλής ποιότητας κρέας είναι το Α και το Ω. Κι αν αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, ο Hix επικεντρώνεται μέχρι και στο ποσοστό λίπους σε αυτό (20-30%), καθώς έτσι και δοκιμάζεις την πραγματική ποιότητα του κρέατος ενώ η περιεκτικότητά του σε λίπος διατηρεί χυμώδες το μπιφτέκι.

Ο Gordon Ramsay ποντάρει στα καρυκεύματα
Για τον μάλλον πιο αναγνωρίσιμο όσο και αμφιλεγόμενο σεφ του πλανήτη το μυστικό βρίσκεται στα καρυκεύματα που χρησιμοποιείς. Για το μείγμα του μπιφτεκιού, σύμφωνα πάντα με τον Ramsay, χρειάζεται μία κουταλιά κέτσαπ και μισή από σως Dijon, ταμπάσκο και μέντα, ενώ αφήνει στη διακριτική σου ευχέρεια και το γούστο σου τα επιπλέον μπαχαρικά που θα προστεθούν.Έτσι, θα έχεις ένα δυνατό αποτέλεσμα χωρίς περίπλοκες και βαρετές διαδικασίες.

O Jamie Oliver το χτυπάει το αυγό
O αυτοκράτορας των πρακτικών συνταγών που δουλεύουν κάθε -μα κάθε- φορά δίνει κι αυτός τη συμβουλή του. Η προσθήκη ενός χτυπημένου αυγού στο μείγμα του patty, δεσμεύει τη συνοχή του μπιφτεκιού και προσθέτει τη δική του πινελιά στη γεύση.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ