Αυτά τα τρόφιμα πρέπει να τα διατηρείς πάντα στην κατάψυξη


Όταν γυρίζετε στο σπίτι μετά τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ, βάζετε τα περισσότερα τρόφιμα στα ντουλάπια της κουζίνας και στο ψυγείο. Όμως αρκετά από αυτά ανήκουν… στην κατάψυξη! Δείτε ποια τρόφιμα πρέπει να διατηρούνται πάντα στην κατάψυξη:

1.Ζωμό λαχανικών και κοτόπουλου
Ο ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου δίνει νοστιμιά στα φαγητά, στις σούπες και τις σάλτσες. Εάν φτιάξετε το δικό σας ζωμό καλό είναι να διατηρήσετε όλα τα θρεπτικά συστατικά του, διατηρώντας τον στην κατάψυξη μέχρι να τον χρειαστείτε!

2.Ψωμί ολικής άλεσης
Εάν θέλετε να διατηρήσετε το ψωμί για πολλές εβδομάδες τότε ξεχάστε την ψωμιέρα ή το ψυγείο γιατί θα μουχλιάσει γρήγορα. Η κατάψυξη είναι το ιδανικό σημείο να το διατηρήσετε για 3 ολόκληρους μήνες!

3.Μαγειρεμένα φασόλια και φακές
Τα όσπρια όπως τα φασόλια και οι φακές απαιτούν πολύ ώρα μαγείρεμα για αυτό είναι προτιμότερο κάθε φορά που τα ετοιμάζουμε να τα αποθηκεύουμε στην κατάψυξη έτσι ώστε να τα έχουμε έτοιμα κάθε φορά που θέλουμε να τα καταναλώσουμε.

4.Φρούτα
Τα παγωμένα φρούτα είναι ιδανικά για το πρωινό σας αλλά και τα smoothies. Απόφυγε να καταψύξετε τα φρούτα με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό!

5.Πιπερόριζα
Η πιπερόριζα μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη μέχρι κι ένα χρόνο, ενώ μπορείτε να την ετοιμάσετε χωρίς καν να την αποψύξετε.

6.Μυρωδικά
Αν θέλετε κάθε φορά που μαγειρεύετε να βάζετε στο φαγητό φρέσκα μπαχαρικά, κι όχι αποξηραμένα, βάλτε σε σακουλάκια και διατηρήστε τα στην κατάψυξη.

7.Λαχανικά
Τα λαχανικά διατηρούνται φρέσκα στην κατάψυξη αλλά προσέξτε να μην αποθηκεύσετε σε χαμηλές θερμοκρασίες όσα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό όπως το αγγούρι, το σέλερι, το μαρούλι.

8. Πρωτεΐνη
Το κοτόπουλο, το μπιφτέκι, το ψάρι διατηρούνται για μια εβδομάδα στο ψυγείο αλλά στην κατάψυξη κρατούν για πολύ καιρό! Προσοχή χρειάζεται η απόψυξη των κρεάτων και ειδικά του κοτόπουλου: Καλό είναι να αποφύγετε τον φούρνο μικροκυμάτων.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ