Όταν ένας άντρας θέλει θα εμφανιστεί, θα το καταλάβεις. Αν όχι, απλά δεν θέλει όσο εσύ!

Όταν ένας άντρας θέλει θα εμφανιστεί, θα το καταλάβεις. Αν όχι, απλά δεν θέλει όσο εσύ! Μα πώς σου ήρθε να του δώσεις το σταθερό;

Τώρα είσαι υποχρεωμένη να αποκοιμηθείς στο πάτωμα -έτσι για να επιβεβαιώσεις και το τραγουδάκι- περιμένοντας να πάρει τηλέφωνο! Βρε μπας και στο έκοψαν; Μήπως έχει χαλάσει η συσκευή; Είναι πιθανό να το σημείωσε λάθος; Μυστήριο… γιατί δεν παίρνει τηλέφωνο επιτέλους! Να σου πω εγώ χωρίς να με πλακώσεις στο ξύλο; Απλά δεν σε γουστάρει…

Μήπως επιμένεις, υπομένεις, υποφέρεις και περιμένεις άδικα των αδίκων για κάτι που δεν αξίζει; Είναι πιθανό να μην σκέφτεσαι καθαρά τα πράγματα; Είναι φορές που δεν υπάρχουν διπλά μηνύματα, δεύτερες ερμηνείες και αναρίθμητες συμπτώσεις και ατυχίες πίσω από μια συμπεριφορά.

Άντρες γouρούνια…

Ας πάρουμε τα πράγματα αλλιώς. Δεν ισχυρίζομαι πως είναι κάτι που κάνουν μόνο οι άνδρες ή οι γυναίκες. Η εξίσωση είναι πρώτου βαθμού. Boy meets girl, καρδούλες, σύννεφα, αγάπες και σεξ. Αν θυμάσαι όμως (αυτό που τα μαθηματικά τελικά θα μου χρησίμευαν στην ερμηνεία των ανθρώπινων σχέσεων, το λες και αναπάντεχο) υπήρχαν κι εξισώσεις που δεν έβγαιναν. Έλειπε εκείνος ο ‘Χ΄, δεν βρέθηκε ποτέ και παρέμεινε άγνωστος. Σε αυτήν την περίπτωση, απλά δεν λύνεται το πρόβλημα και πάμε παρακάτω. Δεν σου φταίει η αντρική καφρίλα, δεν μου φταίει η γυναικεία ξιπασιά. Δεν ευθύνεται η ακατανίκητη ζωώδης ανάγκη των ανδρών για σεξ, δεν μας φταίει αυτή η σπαστική «φαινομενική» γυναικεία αποστροφή απέναντί του (έτσι για να μη τις περάσουν για εύκολες). ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΚΑΤΣΕ!

Πίσω από τις λέξεις…

Έρχεται ο Αλέξης! Αμ δε… Γυναικεία παρέα και ερμηνεία λέξεων, φράσεων, στάσης του σώματος και όλα τα συναφή πάνε μαζί. Αλλά, καλύτερα είναι να μην παίρνεις όλες αυτές τις φιλοσοφίες και θεωρίες συνωμοσίας στα σοβαρά.

«Αν σου είπε ‘τα λέμε’, τότε περιμένει από εσένα να τον πάρεις τηλέφωνο». «Μπορεί να μην παίρνει για να σε κάνει να τον καψουρευτείς». Και το καλύτερό μου (super duper κλισέ από ταινία) «Το όχι και το ίσως είναι στην πραγματικότητα ΝΑΙ»! Και κάπως έτσι ο λαβύρινθος του Μινώταυρου μοιάζει παιχνιδάκι, μπροστά στο χάος που υπάρχει στο κεφάλι σου.

Όταν ένας άντρας θέλει θα εμφανιστεί

Σταμάτησε να αναλύεις τα πάντα σαν τον Φρόυντ. Βρεθήκατε, πέρασατε καλά (με ή χωρίς σεξ) και ανταλλάξατε τηλέφωνα. Περίμενες μία μέρα… ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Πέρασε και η δεύτερη και η τρίτη μέρα και εσύ αντί να σκεφτείς πως απλά δεν τρελαίνεται στην ιδέα να σε ξαναδεί, βγαίνεις ασταμάτητα για καφέ με φίλες. Διαβάζεις τα μηνύματά του, τις απαντήσεις σου και η επιτροπή βαθμολογεί τη δυνότητά σου στο sms-flirt, για να βγάλει το συμπέρασμα. Το οποίο συμπέρασμα δεν είναι σχεδόν ποτέ, το προφανές.

Ο δυναμισμός σου τα φταίει όλα

Ότι δηλαδή, αν μια στο εκατομμύριο έπεφτε στο διάβα μου η Angelina Jolie και έδειχνε αποφασισμένη να αφήσει Brad και την οικογένεια Χωραφά στα κρύα του λουτρού για εμένα, εγώ θα «σκιαζόμουν» από τον δυναμισμό και το εκτόπισμά της και θα της έκανα τσαλιμάκια. Εμφατικό και παράλογο το παράδειγμα, αλλά η ουσία είναι μία.

Το συναίσθημα και η ερωτική έλξη σε κατακλύζουν χωρίς να μπορείς να… κλείσεις την παροχή. Σε χτυπούν σαν ηλεκτρικό ρεύμα μια και έξω. Δεν μπορεί θα το ‘χεις αισθανθεί. Ίσως το νιώθεις και με τον άφαντο τύπο που σε ταλαιπωρεί. Αλλά σκέψου το αλλιώς… αφού εσύ δεν μπορείς να πάρεις το μυαλό σου από εκείνον, γιατί εκείνος να μπορεί; Όταν ξεροσταλιάζεις πάνω από το τηλέφωνο για εκείνον, πόσο δύσκολο θα είναι για αυτόν να σηκώσει το ρημάδι το τηλέφωνο και να σε πάρει. Αλλά δεν το κάνει. Γιατί; Τι κάνει νιάου νιάου;

Στα χνάρια του χαμένου φλερτ

Κι εκεί στην μεγάλη την απελπισία κάνεις και την κοινωνιολογική σου προσέγγιση. Τη σήμερον ημέρα το φλέρτ ψυχορραγεί. Κανείς δεν φλερτάερει και κανείς δεν ανταποκρίνεται στο φλερτ. Κανείς δεν βγαίνει από τη βολή του. Έτσι και αυτός – ο περι ου ο λόγος – δεν τόλμησε να ρισκάρει. Να βγει από τη βολή του και να ζήσει τον έρωτα. Να διεκδικήσει την αγάπη και να ζήσει το παραμύθι του με μια άλλη ψυχή, σαν ένα! Βρε που τα πουλάμε αυτά;

Ναι, ο φόβος της χυλόπιτας κρέμεται σαν δαμόκλειος σπάθη επάνω από τα κεφάλια όλων και μας κάνει διστακτικούς. Ναι, οι άνθρωποι σήμερα έχουν γραπωθεί από την ησυχία τους και δεν βγαίνουν εύκολα από τη ρουτίνα που με κόπο έχουν φτιάξει για εκείνους. Αλλά, όχι! Δεν είναι αυτός ο λόγος που δεν πήρε πάλι ποτέ πίσω. Είπαμε… ΑΠΛΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΒΓΗΚΕ ΧΛΙΑΡΟ.

Είναι σκληρό να το παραδεχτεί ένας άνθρωπος. Είναι δύσκολοχώνευτη η απόρριψη και σε βάζει σε σκέψεις. Παθαίνεις και μια εμπλοκή αν για εσένα έχει ξεκινήσει η διαδικασία που οδηγεί στον έρωτα, ενώ στο έτερον σου ήμισυ δεν κουνήθηκε ούτε φύλλο της καρδιάς. Όμως δεν πρέπει να μας πειράζει τόσο… Δεν πήρε τηλέφωνο; Προσπαθεί διακριτικά να απομακρυνθεί ή πάντα έχει πολλή δουλειά για να ασχοληθεί με ρομάντζα; Πες του αντίο! Κλείσε το κεφάλαιο και ξεκίνα ένα άλλο. Δεν είναι αυτός για σένα. Δεν κάνει. Δεν ταιριάζει.

Και να θυμάσαι! Όταν ένας άντρας θέλει θα εμφανιστεί, ο κόσμος να χαλάσει θα πάρει. Όταν ένας άντρας ΘΕΛΕΙ ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα θα βρει χρόνο να σε δει. Όταν ένας άντρας ΘΕΛΕΙ (έτσι όπως κι εσύ εννοείς το θέλει), θα είναι σαφές!

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ