Οι γυναικείες ουρολοιμώξεις καταπολεμώνται με προβιοτικά και χυμούς


Ποια είναι τα συστατικά της γυναικείας διατροφής που μπορεί να βοηθούν στην καταπολέμηση ουρολοιμώξεων; Οι Φιλανδοί επιστήμονες έχουν την απάντηση.

Προσπαθώντας να δώσουν απάντηση σε αυτό το ερώτημα, οι επιστήμονες μελέτησαν 139 γυναίκες που είχαν πάθει ουρολοίμωξη τον τελευταίο μήνα πριν την έρευνα καθώς και 185 γυναίκες πουν την εμφάνισαν τα τελευταία 5 χρόνια πριν τη μελέτη. Στη συνέχεια, μελέτησαν προσεκτικά τις διατροφικές στους συνήθειες και είδαν πως οι γυναίκες που έπιναν πολλούς χυμούς και κατανάλωναν προβιοτικά, είχαν πολύ μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης ουρολοίμωξης.

Συγκεκριμένα, όσες κατανάλωναν κάθε μέρα χυμό μούρων, είχαν 34% μικρότερο κίνδυνο να πάθουν ουρολοίμωξη, ενώ οι γυναίκες που κατανάλωναν τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα γιαούρτι και τυρί, τροφές πλούσιες σε προβιοτικά, είχαν 80% μικρότερο κίνδυνο να πάθουν ουρολοίμωξη.

Τα προβιοτικά σύμφωνα με τους επιστήμονες βοηθούν ιδιαίτερα στην καταπολέμηση της ουρολοίμωξης καθώς τροποποιούν τον πληθυσμό των βακτηριδίων του πεπτικού σωλήνα και των κοπράνων διώχνοντας τα επικίνδυνα παθογόνα βακτηρίδια και αποτρέποντας τις επώδυνες ουρολοιμώξεις.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ