Τι κρύβει η «Περιοχή 122» στην Ανταρκτική και την φυλάει στρατός 24 ώρες το 24ωρο; (vid)


Πολλές θεωρίες συνωμοσίας υπάρχουν γύρω από αυτό το μυστηριώδες εργαστήριο που ονομάζεται «Περιοχή 122» και βρίσκεται στο νησί Ross, στην παγωμένη και αινιγματική Ανταρκτική και, όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι προσιτό σε όλους

Η περιοχή ανήκει στην ASPA, που σημαίνει Antarctic Specially Protected Area (Ειδικά Προστατευόμενη Περιοχή της Ανταρκτικής).
Οι προστατευόμενες περιοχές ιδρύθηκαν το 1961 στο πλαίσιο της «Συνθήκης της Ανταρκτικής» η οποία διέπει όλη τη γη και το νερό νότια του γεωγραφικού πλάτους 60° και προστατεύει από την ανθρώπινη ανάπτυξη.

Οι περιοχές ASPA προστατεύονται από τις κυβερνήσεις της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Χιλής, της Γαλλίας, της Αργεντινής, της Πολωνίας, της Ρωσίας, της Νορβηγίας, της Ιαπωνίας, της Ινδίας, της Ιταλίας και της Δημοκρατίας της Κορέας.

Λέγεται ότι υπάρχουν 72 τέτοιες εγκαταστάσεις, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι γύρω στις 170 σε όλη την Ανταρκτική και χρησιμοποιούνται για επιστημονική έρευνα.

Μία από τις θεωρίες συνωμοσίας λέει ότι έχει να κάνει με την αναζήτηση εξωγήινων, αλλά δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί προς το παρόν. Η μυστική εγκατάσταση εξυπηρετεί τους επιστήμονες που δουλεύουν εκεί για να μάθουν περισσότερα για το Σέλας και το στρώμα του όζοντος, όπως αναφέρεται.

Η εγκατάσταση περιέχει έναν θόλο που μοιάζει με ένα σύστημα ραντάρ, αλλά το εσωτερικό του υποστηρίζεται ότι είναι αβλαβές και δεν περιέχει τίποτα το μυστηριώδες.

Ωστόσο, υπάρχει αυστηρή στρατιωτική επιτήρηση της δαπανηρής ερευνητικής μονάδας, η οποία βρίσκεται βαθιά στα βουνά του Νότου Πόλου. Η «Area 122» βρίσκεται υπό στρατιωτικό έλεγχο και επιτήρηση 24 ώρες το 24ωρο.

Οι ερευνητές επιστήμονες διατηρούν επαφή με τις οικογένειές τους, τους εργοδότες, τους φίλους και τους συγγενείς τους, μέσω δορυφόρου.

Όπως καταλαβαίνετε, όλα αυτά δημιουργούν πολλά ερωτηματικά για μία τόσο αθώα και επιστημονική εγκατάσταση, όπως υποστηρίζεται ότι είναι.

Παρακολουθείστε και το σχετικό βίντεο:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά



ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ