4 σημαντικοί λόγοι για να φάτε πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες


Αν προσπαθείτε να χάσετε τα περιττά κιλά, είναι κακή ιδέα να παρακάμπτετε το πρωινό σας γεύμα. Στην πραγματικότητα το 78% όσων καταφέρνουν να χάσουν βάρος, τρώνε κανονικά πρωινό σύμφωνα με έρευνα του National Weight Control Registry.

Προκειμένου να δώσετε στο σώμα την ενέργεια που χρειάζεται για να τρέξει, χρειάζεστε ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες. Όταν ξυπνάτε το σώμα σας χρειάζεται θρεπτικές ουσίες που θα αναδομήσουν τις πρωτεΐνες οι οποίες αποδομούνται από τους μύες σας. Η συνιστόμενη ποσότητα πρωτεΐνης αγγίζει τα 30 γραμμάρια σύμφωνα με τον ερευνητή Stuart Phillips.

Αίσθημα πληρότητας
Τα 30 γραμμάρια πρωτεΐνης στο πρωινό σας, επιβραδύνουν την απελευθέρωση της ορμόνης γκρελίνης στον οργανισμό η οποία προκαλεί το αίσθημα της πείνας. Η κατανάλωση πρωτεΐνης στο πρωινό αυξάνει επίσης την απελευθέρωση ορμονών κορεσμού, βοηθώντας σας να αισθανθείτε πιο γεμάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Χάνετε βάρος
Η τακτική κατανάλωση πρωινού βοηθά να ελέγχετε καλύτερα το βάρος σας. Η έρευνα του Phillips έδειξε ότι 30g πρωτεΐνης στο πρωινό μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος επειδή περιορίζει την όρεξή σας.

Έλεγχος του σακχάρου στο αίμα
Οι ειδικοί θεωρούν πως ένα πρωινό με υδατάνθρακες και καθόλου πρωτεΐνη, μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη τύπου 2 πιο εύκολα από όσο νομίζετε. Είναι καλύτερο να έχετε ένα ντόνατ για πρωινό παρά τίποτα απολύτως. Οι θερμίδες που παίρνετε θέτουν σε λειτουργία τον μεταβολισμό σας και σας κάνουν να νιώθετε λιγότερο νωθροί.

Ενίσχυση των επιδόσεων
Τρώγοντας πρωινό πριν από μια προπόνηση (ειδικά ένα διαρκείας 60 λεπτών ή περισσότερο) ενεργοποιεί τους μύες σας και εμποδίζει το σώμα σας από το να αποκτήσει πρόσβαση σε αποθέματα πρωτεϊνών που προορίζονται για αποκατάσταση. Οι έρευνες δείχνουν ότι η πρωτεΐνη στο πρωινό βοηθά στην κατασκευή νέων μυϊκών και οστικών κυττάρων, καθώς και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ