Τόσο ύπνο χάνουν οι νέοι γονείς, σύμφωνα με έρευνα!


Μετά το πρώτο παιδί οι νέοι γονείς κερδίζουν πάρα πολλά, αγκαλιές, φιλιά και περισσότερη αγάπη απ’ όση θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν. Χάνουν όμως κάτι εξίσου σημαντικό, με μια νέα έρευνα να αποκαλύπτει ακριβώς πόσο ύπνο χάνουν.
Ειδικότερα, η μελέτη παρατήρησε περίπου 5.000 νέους γονείς καθώς μεγάλωναν το παιδί τους, συγκεντρώνοντας την ίδια ώρα στοιχεία για τον ύπνο τους πριν και μετά την εγκυμοσύνη.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι παρόλο που οι διαταραχές στον ύπνο φτάνουν στο αποκορύφωμά τους κατά τους πρώτους τρεις μήνες μετά τη γέννα, αυτοί μπορούν να συνεχιστούν μέχρι και έξι χρόνια μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού τους.

Η ίδια έρευνα μελέτησε ακόμη και άλλους παράγοντες του τρόπου ζωής των νέων γονιών, όπως την ηλικία τους, το εισόδημα τους και το εάν πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του βρετανικού Πανεπιστημίου του Γουόρικ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό για θέματα ύπνου Sleep, μία μητέρα τους πρώτους τρεις μήνες ζωής του μωρού της χάνει κατά μέσο όρο μία ώρα ύπνου κάθε βράδυ από ό,τι πριν αποκτήσει παιδί, ενώ οι μπαμπάδες από την άλλη πλευρά στερούνται 15 λεπτά λιγότερου ύπνου. Ταυτόχρονα, το πρώτο έτος μια μητέρα χάνει περίπου 40 λεπτά ύπνου κάθε βράδυ.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η οποία εξέτασε τους νέους γονείς για αρκετά χρόνια, έξι χρόνια αργότερα, οι μαμάδες κοιμούνται 20 λεπτά λιγότερο, ενώ οι μπαμπάδες εξακολουθούν να κοιμούνται 15 λεπτά λιγότερο.

Έτσι η κατάσταση μπορεί να έχει βελτιωθεί για τις μητέρες, αλλά η αλήθεια είναι ότι μια μητέρα όταν αποκτήσει παιδί δεν παύει πότε να έχει την έγνοια του είτε 6 χρόνια μετά είτε 26 είτε για την υπόλοιπη ζωή της!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ