Πώς να του πεις ότι σου αρέσει χωρίς να γίνεις… ρεζίλι;


Σου αρέσει ένα αγόρι από την τάξη σου, από το σχολείο ή το φροντιστήριο αλλά δεν ξέρεις πώς να του το ομολογήσεις; Ενδιαφέρεται κι εκείνος όσο εσύ; Δεν είσαι σίγουρη… Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις αλλά δεν μπορείς να καταλάβεις… Τι να κάνεις; Πώς να του το πεις; Οι dating experts έχουν συγκεντρώσει έναν κατάλογο με τρόπους για να του το εκφράσεις όσο πιο… ανώδυνα γίνεται για σένα αλλά και για εκείνον.

Προσπάθησε να… προετοιμάσεις το έδαφος
Προτού προχωρήσεις στην… ερωτική εξολολόγηση, προσπάθησε να δείξεις στον άλλο ότι ενδιαφέρεσαι για εκείνον. Είτε με τη γλώσσα του σώματος ή με διάφορες διακριτικές σποντούλες όταν μιλάτε, για να τον βάλεις στο κλίμα και να τον προβληματίσεις. Αν δεν σου είναι εύκολο σε face to face, στείλε μήνυμα!

Βάλε ένα deadline στον εαυτό σου
Αν έχεις αποφασίσει να του μιλήσεις, σίγουρα σε αγχώνει και σε προβληματίζει το πώς και το πότε θα το κάνεις. Από την άλλη, θέλεις να το κάνεις για να ξεκαθαρίσεις την κατάσταση! Για να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, βάλε ένα deadline και προετοιμάσου καταλλήλως!

Κάν’ τον να αισθανθεί άνετα
Επειδή είναι πολύ πιθανό να… φρικάρει με αυτά που έχεις να του πεις γιατί δεν θα το περιμένει, βεβαιώσου ότι θα το κάνεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για εκείνον. Δηλαδή με έναν τρόπο που δεν θα χρειάζεται να σου απαντήσει, να απολογηθεί για κάτι που μπορεί να μη νιώθει… Πρέπει να είσαι προετοιμασμένη γι’ αυτό!

Πρέπει ωστόσο κι εσύ να νιώθεις άνετα!
Να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι κάνεις κάτι που χρειάζεται θάρρος! Είτε νιώθει πράγματα για σένα είτε όχι, εσύ είσαι εκείνη που μπαίνεις στη διαδικασία να… τσαλακωθείς! Οπότε επίλεξε τον τρόπο που σε βολεύει καλύτερα! Αν για παράδειγμα προτιμάς να του το στείλεις με μήνυμα γιατί δεν αντέχεις τη face to face αντιπαράθεση, οι ειδικοί λένε ότι δεν είναι κατακριτέο. «Το να δηλώνεις τα συναισθήματά σου μέσω γραπτού μηνύματος αφαιρεί το οποιοδήποτε άμεσο σοκ από την όλη φάση και το κάνει πιο εύκολο στον παραλήπτη να δώσει μια πιο ψύχραιμη απάντηση. Άλλωστε δεν υπάρχει σωστός και λάθος κανόνας για το πώς θα… εξομολογηθείς τα αισθήματά σου σε κάποιον»!

Σκέψου πώς θα νιώθεις αν δεν του το πεις ποτέ!
Δεν είσαι σίγουρη ότι θέλεις να του το πεις. Μπορεί να είναι φίλος σου και να μη θέλεις να ρισκάρεις. Από την άλλη, αν το χει καταλάβει και γι’ αυτό σε αποφεύγει, τότε η κατάσταση έχει… ξεπεράσει τα όρια της φιλίας. Οπότε καλύτερα να ρισκάρεις αφού έτσι κι αλλιώς τον έχεις χάσει… Αν, από την άλλη, είναι απλός γνωστός που τον βλέπεις σπάνια, σκέψου πώς θα νιώσεις αν φύγει μακριά (πχ για σπουδές) κι εσύ δεν του έχεις πει τίποτα! Σκέψου πώς εσύ θα αισθάνεσαι καλύτερα. Αν θα μπορείς να προσποιείσαι ότι είσαι φίλη του όταν τον βλέπεις, αν θα σου λείψει αν σταματήσεις να τον βλέπεις… Και πάρε τα ανάλογα ρίσκα!

Σκέψου ότι έχει κι αλλού πορτοκαλιές!
Το ενδεχόμενο της χυλόπιτας είναι μεγάλο και εσύ σκέφτεσαι ότι δεν θα σου είναι εύκολο να το ξεπεράσεις! Σιγά! Έχει κι αλλού πορτοκαλιές! Άλλωστε το να ομολογήσεις σε κάποιον αυτό που νιώθεις θα σε κάνει πιο δυνατή και πιο αποφασιστική ακόμα και αν σε απορρίψει! Στο κάτω κάτω έχεις φίλους, αδέρφια και γονείς για να σε παρηγορήσουν και να σε πάρουν μια αγκαλιά!

Ένα χαμόγελο και θετική διάθεση θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα!
Το χαμόγελο είναι σίγουρα ένας τρόπος να προκαλέσεις στον άλλο όμορφα συναισθήματα και να τον βγάλεις από τη δύσκολη και αμήχανη θέση! Ό,τι και να γίνει, μη χάσεις το χαμόγελό σου! Και εσύ θα νιώθεις καλά αλλά και ο άλλος που έχεις απέναντί σου δεν θα αισθανθεί πολύ άσχημα, ειδικά αν σου έχει δυσάρεστα νέα…

Να είσαι προετοιμασμένη και για το χειρότερο αλλά και για το καλύτερο σενάριο!
Το ξέρεις ή τουλάχιστον σιγά σιγά το μαθαίνεις ότι η ζωή δεν είναι ρομαντική ταινία, μυθιστόρημα ή παραμύθι! Δεν θα έρθουν τα πράγματα πάντα όπως τα θες αλλά μην είσαι και απαισιόδοξη! Μπορεί να είναι ερωτευμένος μαζί σου και να μην έχει τολμήσει να σου το πει, οπότε η εξομολόγησή σου τού δίνει πάτημα για το… πρώτο σας φιλί! Μη φρικάρεις εσύ μ’αυτό, αν υπάρξει τέτοια κατάληξη!

ΠΗΓΗ


1 ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ