Πώς να περιποιηθείτε τα βαμμένα μαλλιά σας


Είναι γεγονός ότι κάθε χημική διεργασία που αλλάζει το χρώμα ή τη δομή της τρίχας μπορεί να προκαλέσει βλάβη. Έτσι, τα βαμμένα μαλλιά έχουν ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη τη σωστή περιποίηση για να δείχνουν λαμπερά και υγιή.

Ας δούμε, λοιπόν, πέντε tips για να φροντίσετε σωστά τα βαμμένα μαλλιά σας.

Tip #1 – Περιμένετε προτού λουστείτε

Περιμένετε τουλάχιστον δύο ημέρες από τη στιγμή που θα βάψετε τα μαλλιά σας για να λουστείτε, έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί απολύτως το χρώμα.

Tip #2 – Μη φοβάστε το κούρεμα

Για κάποιον ανεξήγητο λόγο πολλές γυναίκες διστάζουν να κόψουν τα μαλλιά τους και κάπως έτσι καταλήγουν με «ουρές» στο τελείωμα των μαλλιών τους. Δεν είναι ανάγκη να υιοθετήσετε τη μόδα του καρέ, αλλά σίγουρα είναι απαραίτητο να κόψετε τις άκρες των μαλλιών σας μετά τη βαφή.

Tip #3 – Χρησιμοποιήστε τα σωστά προϊόντα

Τα φρεσκοβαμμένα μαλλιά είναι ευάλωτα στη φθορά. Για να διασφαλίσετε ότι το χρώμα διαρκεί περισσότερο και ότι τα μαλλιά σας παραμένουν υγιή, είναι σημαντικό να επενδύσετε σε μερικά εξειδικευμένα προϊόντα που προστατεύουν το χρώμα. Ενώ τα περισσότερα σαμπουάν και conditioners που προστατεύουν το χρώμα είναι εντάξει για τις πιο θερμές αποχρώσεις, προτιμήστε σαμπουάν χωρίς θειικό άλας αν έχετε επιλέξει μια πιο ψυχρή απόχρωση. Τα σαμπουάν χωρίς sulfates είναι πάντα μια καλή επιλογή, επειδή δεν απομακρύνουν τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά σας και επίσης δεν αφήνουν υπολείμματα αλλάζοντας το χρώμα των μαλλιών σας.

Tip #4 – Προσοχή στη θερμοκρασία

Αυτό ισχύει τόσο για το νερό με το οποίο λούζετε τα μαλλιά σας όσο και για το σεσουάρ. Η χαμηλή θερμοκρασία κλείνει τα λέπια της τρίχας με αποτέλεσμα να σφραγίζει την υγρασία και το χρώμα, ενώ η υψηλή θερμοκρασία κάνει ακριβώς το αντίθετο. Καλό θα είναι μάλιστα να ξεβγάλετε τα μαλλιά σας με όσο πιο δροσερό νερό αντέχετε και στη συνέχεια να χρησιμοποιείτε το σεσουάρ στη ρύθμιση του κρύου αέρα. Φροντίστε προτού χρησιμοποιήσετε κάποιο εργαλείο styling με θερμότητα, να εφαρμόζεστε ένα προστατευτικό προϊόν.

Tip #5 – Ενυδάτωση

To conditioner είναι φυσικά απαραίτητο στην περιποίηση των μαλλιών σας, αφού βοηθάει τα λέπια της τρίχας να κλείσουν και αφήνει τα μαλλιά σας απαλά και λεία. Ωστόσο, δεν αρκεί μόνο αυτό για να δείτε τα βαμμένα μαλλιά σας υγιή και λαμπερά. Η ενυδάτωση της τρίχας σας πρέπει να είναι βασικό κομμάτι της ρουτίνας ομορφιάς σας. Μπορείτε να επισκεφθείτε τον κομμωτή σας για κάποια θεραπεία ενυδάτωσης και αναδόμησης, αλλά και να κάνετε μόνη σας κάθε εβδομάδα μάσκες ενυδάτωσης. Επίσης, μετά το λούσιμο καλό είναι να ενυδατώνετε τις άκρες των μαλλιών σας εφαρμόζοντας ειδικό λαδάκι.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ