Γυναίκα μοιράστηκε τον τρόπο που της έμαθε ο γιατρός της για να αντιμετωπίζει τη θλίψη


Η θλίψη είναι ένα από τα χειρότερα συναισθήματα που μπορεί να βιώσει κάποιος. Η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου είναι μια από τις πιο δύσκολες εμπειρίες που πρέπει να υπομείνουμε στη ζωή. Ωστόσο, μαθαίνοντας να κατανοούμε τη θλίψη, μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας να εξοικειωθεί με αυτήν και να αφήσουμε τη ζωή μας να προχωρήσει, λέει το boredpanda.

Για να βοηθήσει τους ανθρώπους να κατανοήσουν λίγο τα συναισθήματά τους κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου, η χρήστης του Twitter, Lauren Herschel, μοιράστηκε μια αναλογία που έμαθε από το γιατρό της.

Γράφει:

«Συνάντησα σήμερα μια 92χρονη κυρία που μου θύμισε τη γιαγιά μου. Παρόλο που βρίσκεται στα πρώιμα στάδια της άνοιας, κατάλαβε πλήρως ότι πέθανε η μαμά μου. Σκέφτηκα να μοιραστώ την αναλογία της «Μπάλας στο Κουτί» που μου έμαθε ο γιατρός μου.

Η θλίψη είναι κάπως έτσι: Υπάρχει ένα κουτί με μια μπάλα μέσα του. Και ένα κουμπί για τον πόνο. (Ξέρω, δεν φημίζομαι για τις ικανότητες μου στη ζωγραφική)

Στην αρχή, η μπάλα είναι τεράστια. Δεν μπορείς να μετακινήσεις το κουτί χωρίς να χτυπήσει η μπάλα το κουμπί του πόνου. Γυρίζει γύρω- γύρω και χτυπά το κουμπί ξανά και ξανά. Δεν μπορείς να το ελέγξεις. Μερικές φορές ο πόνος είναι αμείλικτος.

Με τον καιρό η μπάλα γίνεται μικρότερη. Πιέζει το κουμπί όλο και λιγότερο, αλλά πονάει εξίσου δυνατά. Είναι καλύτερα επειδή μπορείς να λειτουργήσεις πιο εύκολα στην καθημερινότητα, αλλά το μειονέκτημα είναι ότι η μπάλα χτυπά εντελώς τυχαία το κουμπί όταν δεν το περιμένεις.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, η μπάλα δεν φεύγει ποτέ. Μπορεί απλά να χτυπάει λιγότερο και όχι τόσο δυνατά και να έχεις περισσότερο χρόνο για να συνέλθεις από τα χτυπήματα, αλλά ο πόνος παραμένει.

Νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερη περιγραφή της θλίψης που έχω ακούσει εδώ και καιρό. Είπα στον πατριό μου για την αναλογία με τη μπάλα στο κουτί (με ακόμα χειρότερες εικόνες) και τώρα τη χρησιμοποιεί για να μιλήσει για τα συναισθήματά του: «Η μπάλα ήταν πολύ μεγάλη σήμερα. Δεν σταμάτησε να πατάει το κουμπί. Ελπίζω να φύγει σύντομα».

Σιγά- σιγά φεύγει…»

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ