Το σπάνιο φαινόμενο του «καταρράκτη φωτιάς» εντυπωσιακό και φέτος (vid)


Ο «Καταρράκτης της φωτιάς» είναι ένα σπάνιο και ταυτόχρονα εντυπωσιακό φαινόμενο που αποδεικνύει το μεγαλείο της φύσης, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή ψευδαίσθηση. Πρόσφατα, κυκλοφόρησαν φωτογραφίες στο διαδίκτυο αποτυπώνοντας τη σπάνια εμφάνιση του φαινομένου που εντοπίστηκε στο στην Καλιφόρνια.

Πρόκειται για έναν εποχιακό καταρράκτη που ρέει από το χειμώνα μέχρι τις αρχές της άνοιξης. Για να δώσει ο καταρράκτης την αίσθηση της… λάβας που πέφτει οι καιρικές συνθήκες πρέπει να είναι ιδανικές. Αυτό σημαίνει ότι το φαινόμενο εμφανίζεται όταν ο ήλιος που δύει φωτίζει με τέτοιον τρόπο τον καταρράκτη δινόντάς του ένα μοναδικό χρυσοκόκκινο χρώμα που δημιουργεί την ψευδαίσθηση της λάβας.

Ο ήλιος κατά τη δύση του δημιουργεί μια αντανάκλαση στο νερό δίνοντάς του αυτή τη σχεδόν… μαγική ιδιότητα. Tο φαινόμενο αυτό χαρακτηρίζεται συχνά και ως «Firefall» και διαρκεί για λίγη ώρα καθώς όταν ο ήλιος δύσει το νερό αποκτά και πάλι το κανονικό του χρώμα.

Και αυτή τη χρονιά δεκάδες τουρίστες αλλά και φωτογράφοι συγκεντρώθηκαν στο Yosemite National Park για να απαθανατίσουν το σπάνιο φαινόμενο και να μοιραστούν με τον κόσμο θεαματικές φωτογραφίες από το σημείο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ