Στον “αέρα” η Κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Ενα από τα πιο κρίσιμα στάδια της τελευταίας τριετίας περνάει η Κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία φαίνεται πλέον να κρέμεται από μία κλωστή.

Η στάση του Πάνου Καμμένου απέναντι στις αποφάσεις που πάρθηκαν και υπεγράφησαν στις Πρέσπες, έχει φέρει αναταράξεις, με πολλούς από τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητούν την αποπομπή του.

Ο ίδιος δεν αλλάζει γραμμή πλεύσης σχετικά με το Σκοπιανό, όμως δεν επιδιώκει να σηκώσει τους τόνους της αντιπαράθεσης για το μείζον ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Την φλόγα αναζωπύρωσε η δήλωσή του περί Plan B, κάτι όμως που δεν είχε συνέχεια αφού άμεσα καταδικάστηκε από την πλειοψηφία των κυβερνώντων.

Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης υπερασπίστηκαν δημοσίως τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Ειδικά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής προτίμησε να «αδειάσει» το Νίκο Φίλη με τον οποίο βρίσκονται σε ανοιχτή κόντρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «τα περί Σαλβίνι δεν τα συζητώ».

Στο άλλο…στρατόπεδο οι προερχόμενοι από την τάση των «53» πυροβόλησαν Καμμένο, με τις τοποθετήσεις Φίλη, Χριστοδουλοπούλου, Δρίτσα να ξεχωρίζουν και κοινό παρονομαστή σε όσα ειπώθηκαν την άποψη ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαντλεί τη δυναμική της.

Πάντως Τσίπρας και Καμμένος έχουν ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και είναι αρκετά πιθανό σύντομα να υπάρξει συνάντηση των δύο ανδρών, προκειμένου να δοθεί το μήνυμα για να πέσουν οι τόνοι.
ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here