Αντιδράσεις από τις τοποθετήσεις Καμμένου και Πολάκη περί προφυλακίσεων

Την αντίδραση των κομμάτων έφεραν οι τοποθετήσεις τόσο του υπουργού Αμυνας, Πάνου Καμμένου, όσο και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, περί προφυλακίσεων και κρατήσεων.

Αρχικά ο Παύλος Πολάκης είπε στην Κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ότι: «θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κάποιους φυλακή», για να πάρει την σκυτάλη ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος απαντώντας σε ένα tweet έγραψε: «Θα πάνε όλοι μέσα αλλά να αναρωτιέσαι και για κάποιους δικούς μας που μου επιτίθενται χωρίς λόγο. Έχω αποδείξει ότι αντέχω πιέσεις αλλά τα φίλια πυρά με πληγώνουν πιο πολύ. Μην ανησυχείς έρχεται η Νέμεσις …».

Σε όλα αυτά, υπήρξε αντίδραση στελεχών κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Οι αναφορές των δύο υπουργών προκάλεσαν την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας πηγές της οποίας σχολίασαν: «Το ακούσαμε και αυτό σήμερα. Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ να προαναγγέλλει φυλακίσεις για να μην συντριβεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Κατά τα λοιπά ο κ. Τσίπρας ψάχνει τον Ορμπαν στην ΝΔ, ενώ ανέχεται σε ρόλο εισαγγελέα τον Παύλο Πολάκη»

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Κίνημα Αλλαγής που έκανε λόγο για πανικό της κυβέρνησης και απόπειρα κατασκευής ενόχων. «Πανικόβλητοι μπροστά στην επερχόμενη καταδίκη τους από τον ελληνικό λαό, οι κολλητοί Υπουργοί του κ. Τσίπρα φθάνουν στο κατάντημα να κατασκευάζουν ενόχους και να κατηγορούν την δικαιοσύνη γιατί δεν τους κάνει τα χατίρια. Τζάμπα παιδεύονται, τίποτα δεν τους σώζει» ανέφερε χαρακτηριστικά το γραφείο τύπου του ΚΙΝΑΛ.

Στα όσα είπαν οι κ.κ. Πολάκης και Καμμένος αντέδρασε και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονoς ο οποίος έγραψε στο Twitter «στο «σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος δικαίου» που εξήγγειλε χθες ο @atsipras οι υπουργοί παίρνουν «πραγματική εξουσία» δίνοντας οδηγίες στους δικαστές για τη φυλάκιση των πολιτικών τους αντιπάλων και μάλιστα χωρίς καθυστέρηση. Δοξάστε τους».
ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here