Το «παραθυράκι» για Γιαννακόπουλο, η σωτηρία του Παναθηναϊκού…

Περισσότερο μπέρδεψαν τους φίλους του Παναθηναϊκού οι εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Παναθηναϊκού, παρά τους έλυσαν τις απορίες που είχαν για τη νέα εποχή στους πράσινους.

Η αλήθεια είναι ότι ουδείς περίμενε, με βάση όσα είχαν προηγηθεί και είχαν δει το φως της δημοσιότητας, ότι ο Παϊρότζ Πιεγκμπονσάντ θα αρκούταν στο 50% των μετοχών του Γιάννη Αλαφούζου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, δίνοντας 10 εκ. ευρώ για να το αποκτήσει και μάλιστα τμηματικά. Το γκρουπ της PANASIA φαίνεται ότι τελικά αξιολόγησε διαφορετικά την περίπτωση επένδυσης στον Παναθηναϊκό, κάνοντας αρκετά βήματα πίσω, όπως δείχνουν οι εξελίξεις. Οσο και αν θέλουν στον ΠΑΟ να «χρυσώσουν» το… χάπι και να κάνουν λόγο για «νέα εποχή» είναι αβέβαιο κατά πόσο αυτό θα φανεί στην πράξη. Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει δώσει τα τελευταία χρόνια πάνω από 20 εκ. ευρώ, για να καλύψει «μαύρες τρύπες» και χρέη προς όλους, δημόσιο και ποδοσφαιριστές. Ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει αδειοδότηση, κάτι που στέρησε από την ομάδα τις μεταγραφές αλλά και έξι βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Ωστόσο, αυτό δεν βγήκε και σε κακό στην ομάδα, αφού ο Γιώργος Δώνης έχει καταφέρει να παρουσιάσει ένα αξιόμαχο σύνολο, με αρκετά «πιτσιρίκια». Στο διοικητικό σκέλος, όμως, ο Γιάννης Αλαφούζος είχε δηλώσει με κάθε τρόπο την πρόθεσή του να απεγκλωβιστεί από τον Παναθηναϊκό, κάτι που με τη νέα συμφωνία με τον Παϊρότζ, δεν γίνεται. Το σχέδιο με τον Ταϋλανδό δεν του βγήκε όπως υπολόγιζε και ο ίδιος. Και όταν ο Ταϋλανδός έκανε πίσω, γιατί είναι φανερό ότι δεν θέλει να πάρει στα χέρια του την ΠΑΕ, δεν υπήρχε τρόπος για τον Αλαφούζο να χαλάσει εντελώς την συμφωνία, καταλήγοντας έτσι σε μία ενδιάμεση λύση, παραχωρώντας το 50% των μετοχών του αλλά εξακολουθώντας να έχει ένα μεγάλο μερίδιο της ΠΑΕ και τον έλεγχο των κρίσιμων θεμάτων.

Τι μπορεί να κρύβει αυτή η εξέλιξη; Πολλοί κάνουν λόγο για «παραθυράκι» το οποίο έχει μείνει ανοικτό για να εισέλθει στην ΠΑΕ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος θέλει να το συνδυάσει μαζί με το project του Athens Alive ΟΑΚΑ. Όμως ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν είναι βέβαιο ότι θα πειστεί να συμπράξει με τον Ταϋλανδό. Αλλωστε στο πρόσφατο παρελθόν, ο αείμνηστος πατέρας του Δημήτρη, ο Παύλος, είχε καεί από την πολυμετοχικότητα.

Ο Γιαννακόπουλος έχει στο μυαλό του και στα άμεσα σχέδιά του, να επανέλθει για την διεκδίκηση της ΠΑΕ και θα το κάνει.
ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here