Θες να κόψεις το τσιγάρο; 7 τροφές που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις


Η διακοπή του καπνίσματος είναι μια γενναία απόφαση και το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει κανείς στον εαυτό του και στους γύρω του.

Όλοι όμως γνωρίζουν πως δεν είναι πάντα εύκολο να κρατήσεις την απόφασή σου και πολλοί καπνιστές κόβουν το τσιγάρο για ένα διάστημα και μετά το ξαναρχίζουν. Υπάρχουν όμως τροφές που μπορούν να γίνουν σύμμαχοί σου στην προσπάθειά σου να κόψεις οριστικά τπο τσγάρο.

1. Γάλα

Αν κάθε φορά που νιώθεις την ανάγκη να κάνεις τσιγάρο, λίγο πριν το ανάψεις πιεις λίγο γάλα, τότε θα δεις πως η γεύση του τσιγάρου θα έχει πια πικρή γεύση. Μάλιστα αν «μουλιάσεις’ τα τσιγάρα σου σε γάλα και τα αφήσεις να στεγνώσουν και μετά προσπαθήσεις να ανάψεις ένα από αυτά, τότε το τσιγάρο θα αρχίσει να σου προκαλεί αηδία

2. Τζίνσενγκ

Το τζίνσενγκ αποτρέπει την απελευθέρωση του νευροδιαβιβαστή της ευχαρίστησης, δηλαδή της ντοπαμίνης, όταν κάνετε ένα τσιγάρο. Αν βάζεις τζίνσενγκ στο τσάι σου κάθε εβδομάδα σύντομα θα μειωθεί το επίπεδο ευχαρίστησης από το κάπνισμα.

3. Καρότα και αγγούρια

Μια υγιεινή λύση για τη νευρικότητα που σου προκαλεί η έλλειψη τσιγάρου είναι να μασουλάς καρότα και αγγούρια. Κόψε μικρά στικς τα οποία και θα τρως κάθε φορά που αισθάνεσαι πως θέλεις να κάνεις τσιγάρο.

4. Ξηροί καρποί

Μια χούφτα ξηρών καρπών επίσης θα σε κρατήσει απασχολημένο/η και θα σε κάνει να αντισταθείς στην επιθυμία του τσιγάρου και θα σου προσφέρει πολλά θρεπτικά στοιχεία. Αλλά πρέπει να καταναλώνεις τους ξηρούς καρπούς  με μέτρο γιατί περιέχουν πολλές θερμίδες.

5. Εσπεριδοειδή και ρόδια

Τα πορτοκάλια, τα λεμόνια και τα ρόδια είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Και ο οργανισμός σου έχει ανάγκη από βιταμίνη C καθώς το κάπνισμα μειώνει τα επίπεδά της. Τόσο η κατανάλωση φρέσκων χυμών εσπεριδοειδών και ροδιού όσο και η κατανάλωση των αντίστοιχων φρούτων θα ενισχύσει τον οργανισμό σου και θα σε βοηθήσει να πεις όχι στο τσιγάρο, αφού δύσκολα θα νιώσεις την ανάγκη για τσιγάρο μόλις π.χ. φας ένα πορτοκάλι ή πιεις χυμό ρόδι.

6 . Αλμυρά σνακ τύπου chips

Όπως ακριβώς συμβαίνει με τους ξηρούς καρπούς,  όλα τα τραγανά αλμυρά σνακ μειώνουν αισθητά την επιθυμία για τσιγάρο. Και πάλι όμως θα πρέπει να θυμάσαι πως περιέχουν πολλές θερμίδες.

7. Μαστίχα

Είτε αποφασίσεις να μασάς τσίχλα μαστίχας χωρίς ζάχαρη, είτε ένα φυσικό δάκρυ μαστίχας (το μασάς σαν τσίχλα και μετά μπορείς άφοβα ακόμα και να το καταπιείς) το  σίγουρο είναι πως θα κρατάς το στόμα σου απασχολημένο και θα ξεχάσεις την ανάγκη για τσιγάρο, ενώ η αντιοξειδωτική δράση της μαστίχας θα βοηθήσει τον οργανισμό σου να επανέλθει και να αποβάλει τις τοξίνες.μως δεν  Και πάλι όμως χρειάζεται μέτρο στην κατανάλωση, καθώς μπορεί να προκαλέσεις ακόμα και κροταφογναθικά προβλήματα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ