Υπάρχει μια άσκηση που καίει 6 φορές περισσότερες θερμίδες από το τρέξιμο


Το καλοκαιράκι πλησιάζει και πολλοί αρχίζουν να σκέφτονται να ξεκινήσουν δίαιτα για να είναι έτοιμοι για τις εξορμήσεις στις παραλίες

Όμως εκτός από τη σωστή διατροφή, το κορμί των ονείρων σας απαιτεί και καλή γυμναστική και ένας ιδανικός τρόπος να κάψετε πολλές θερμίδες και να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση είναι το retro running.

Τί είναι το retro running; Στην ουσία είναι το ανάποδο τρέξιμο, δηλαδή το τρέξιμο προς τα πίσω που σύμφωνα με τους γυμναστές είναι μια άσκηση που σε βοηθά να κάψεις 6 φορές περισσότερες θερμίδες σε σχέση με το συμβατικό τρέξιμο προς τα εμπρός και οι γυμναστές ισχυρίζονται πως το ίδιο ισχύει και για το ανάποδο περπάτημα (100 βήματα ανάποδο περπάτημα είναι ισοδύναμα με 1.000 βήματα κανονικού περπατήματος).

Τόσο το ανάποδο τρέξιμο όσο και το ανάποδο γρήγορο περπάτημα έχουν πολλαπλά οφέλη, αφού εκτός από το κάψιμο θερμίδων σε βοηθούν να μειώσεις τους τραυματισμούς και δεν επιβαρύνουν τα γόνατα.

Παράλληλα με το retro running γυμνάζεις μυς που δεν γυμνάζεις με το κανονικό τρέξιμο, αποκτάς καλύτερη στάση σώματος ( όταν τρέχεις προς τα πίσω, κρατάς ασυναίσθητα την πλάτη σου σε ευθεία στάση) και βελτιώνεις την περιφερειακή σου όραση και ισορροπία.

Ο δε συνδυασμός ανάποδου και κανονικού τρεξίματος σου παρέχει μια πιο σωστή και ολοκληρωμένη εξάσκηση.

Το μόνο που θα πρέπει να φροντίσεις αν δοκιμάσεις να κάνεις ανάποδο τρέξιμο σε ανοιχτό χώρο να μην υπάρχουν εμπόδια στη διαδρομή σου, αλλά το retro running μπορείς να το κάνεις και σε συμβατικό διάδρομο γυμναστηρίου.

Δείτε τα παρακάτω βίντεο:


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ