Τι είναι το “γυάλινο δέρμα” και πώς να το πετύχεις


Η makeup artist Nikki Wolff εξηγεί το πώς το trend των social media μπορεί να φορεθεί στην πραγματική ζωή

Η υγιής, λαμπερή επιδερμίδα δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα και ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή make-up trends στις Εβδομάδες Μόδας του Φθινοπώρου / Χειμώνα 2019. Το “γυάλινο δέρμα”, η τάση που ξεκίνησε από τη Νότια Κορέα, έχει να κάνει με το ιδιαίτερα γυαλιστερό και λαμπερό φινίρισμα του δέρματος – το οποίο ίσως έχεις δει στα social media. Αλλά μας αρέσει να το βλέπουμε στο ίντερνετ, μπορεί να φορεθεί στην πραγματική ζωή;

Η makeup artist Nikki Wolff εξηγεί το πώς μπορείς να δημιουργήσεις το συγκεκριμένο φινίρισμα και να εξασφαλίσεις ότι θα κρατήσει όλη τη μέρα, χωρίς να φαίνεται υπερβολικά λαμπερό ή λιπαρό.

“Όταν σκέφτεσαι το γυάλινο δέρμα, φαντάσου μια ομοιόμορφη και ομαλή επιφάνεια, ένα σούπερ αντανακλαστικό φινίρισμα δέρματος, όπως το νερό, και όχι οτιδήποτε είναι πολύ μεταλλικό”, λέει η Wolff. Το μυστικό της γυάλινης επιδερμίδας βρίσκεται στο πώς θα εφαρμόσεις το highlighter σου παρά στην ποσότητα που θα χρησιμοποιήσεις.

“Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι είναι ότι νομίζουν ότι για να φαίνονται πραγματικά λαμπεροί, θα πρέπει να εφαρμόσουν περισσότερο προϊόν.” Αντιθέτως, πρέπει να επικεντρωθείς στο σημείο στο οποίο θα βάλεις το highlighter σου για να γίνει αντανάκλαση του φωτός, δημιουργώντας τη ψευδαίσθηση ενός πολύ γυαλιστερού, λαμπερού φινιρίσματος, διατηρώντας το πρόσωπό σου φυσικό”.

“Κάθισε κάτω από καλό φως και εντόπισε ποια μέρη του προσώπου σου χτυπά το φως”, λέει η Wolff. “Κάνε το λίγο αφού βάλεις την ενυδατική κρέμα σου, επειδή το δέρμα σου θα είναι λίγο πιο υγρό και πιο εύκολο να το δουλέψεις”.

Πού να βάλεις highlighter
“Είναι πιθανό να διαπιστώσεις ότι το κέντρο των βλεφάρων σου αντανακλά το φως πολύ περισσότερο από τα υπόλοιπα μέρη των ματιών σου, καθώς και τα μάγουλα σου και η γέφυρα της μύτης σου. Όταν το πρόσωπό σου κινείται, δίνει την ψευδαίσθηση μιας γυαλάδας που κάνει κάποιον να νομίζει ότι η περιοχή είναι πραγματικά γυαλιστερή”.

Πού δεν πρέπει να προσθέσεις λάμψη;
“Το highlighter χρησιμεύει στη δημιουργία σχήματος και διάστασης, οπότε η εφαρμογή του σε όλο το πρόσωπό σας δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τόνισε μόνο τα ψηλά σημεία των ζυγωματικών σου, γιατί διαφορετικά κινδυνεύεις να τονιστούν οι πτυχές γύρω από τα μάτια σου. Μπορεί να διαπιστώσεις ότι τα σημεία γύρω από τη μύτη σου ‘πιάνουν’ περισσότερο το φως, αλλά αυτό είναι ένα μέρος που ίσως είναι καλύτερο να αποφύγεις να εφαρμόσεις highlighter καθώς δεν είναι κολακευτικό και σε κάνει να φαίνεσαι λιπαρή, όχι λαμπερή.”

Να χρησιμοποιήσεις πούδρα;
Επειδή θέλεις να διατηρήσεις αυτή την γυαλιστερή υφή, είναι καλύτερο να αποφύγεις την υπερβολική πούδρα, αλλά μπορεί να σε βοηθήσει να ρυθμίσεις το μακιγιάζ γύρω από τα μάτια σου και τη μύτη σου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ