7 λόγοι που μισούμε τις Απόκριες


Για την ακρίβεια είναι από τις πλέον δυσάρεστες περιόδους του χρόνου, και ιδού το γιατί.

Η μέτρια μουσική

Στην αρχή είχε πλάκα, μετά έλεγες «άντε καλά ας είναι με αλκοόλ όλα γίνονται», πλέον το ξέρεις: η μουσική στα αποκριάτικα πάρτι αν δεν δεήσει ο ντιτζέι να παίξει κάτι καλύτερο είναι επιεικώς μέτρια προς χάλια. Πόσο Μακαρένα πια να αντέξει το ακουστικό σου τύμπανο; Πόσο Κετελαπόνγκο;

Τα θλιβερά καρναβάλια

Δυστυχώς ή ευτυχώς τα αυτοαποκαλούμενα «μεγαλύτερα καρναβάλια της Ελλάδας» είναι ό,τι πιο κιτς και μη πρωτότυπο έχει υπάρξει στη σύγχρονη λαογραφία. Δεν θα δεις κάτι διαφορετικό, δεν θα ακούσεις κάτι διαφορετικό και κάθε φορά θα πονάνε τα ματάκια σου από τα ρεπορτάζ της τηλεόρασης με τους κλασμένους από τα ξύδια και τα ναρκωτικά καρναβαλιστές που «ΤΑ ΠΕΡΝΑΝΑΙΗΣΔΑΣΔΣ ΤΕΛΣΕΙΑΣΑΣ ΑΔΣΑΧΧ ΑΝΑΙΙΙ!».

Η κιτς διακόσμηση

Και πού να της ξεφύγεις! Δεν υπάρχει μπαράκι που να μην «διακοσμεί» τον χώρο του αποκριάτικα με αυτά τα τεράστια, ακανόνιστου σχήματος και περιεχομένου πλαστικά διακοσμητικά που θυμίζουν σκηνή από τo «Φόβος και Παράνοια στο Λας Βέγκας». Με τη διαφορά ότι δεν βρίσκεσαι στο Λας Βέγκας, αλλά στο Αιγάλεω ή το Μοναστηράκι.

Οι στολές που κυκλοφορούν

Στην εποχή η όποια πρωτοτυπία στις στολές πήγε περίπατο. Πλέον θα δεις σε κάθε πάρτι 5-6 μαντραχαλαίους/ισσες να κυκλοφορούν με την ίδια στολή νιώθοντας πιο άβολα από ποτέ. Για να μην θίξουμε την τρισαθλιότητα των υποτιθέμενα «σέξι» στολών – νοσοκόμα, μπατσίνα, γατούλα. A, και αυτής εδώ φυσικά:

Και μιας και το αναφέραμε, αν θέλετε να βγάλετε το άχτι σας ψήφισε εδώ τη χειρότερη στολή της Αποκριάς.

Τα πλαστικά ρόπαλα/τσεκούρια/σφυριά και λοιπά

Αν υπήρχε κράτος, θα έπρεπε να απαγορευτούν δια νόμου, μαζί με τις σφυρίχτρες. Έτσι απλά.

Το ότι «πρέπει» να περάσεις καλά

Γενικά η περίοδος των Αποκριών συνοδεύεται από έναν έντονο ψυχαναγκασμό του «πρέπει». Πρέπει να ντυθείς, πρέπει να πας στο τάδε πάρτυ με την παρέα, πρέπει να περάσεις καλά. Τώρα το πώς γίνεται να περάσεις καλά όταν στα πάρτι δεν μπορείς να ανασάνεις από τη ζέστη και τη μασχαλίλα ή όταν ιδρώνει το κεφάλι σου από την περούκα ή όταν χορεύεις τρενάκι με μεθυσμένους τύπους ένας θεός ξέρει.

Οι σερπαντίνες και ο χαρτοπόλεμος

Πέρα από το ότι για να βγουν από το πάτωμα αν είχες την ατυχία να διοργανώσεις αποκριάτικο πάρτι σπίτι σου απαιτείται να ξύσεις με γυαλόχαρτο το πλακάκι, η εικόνα αυτών των βρωμόχαρτων ποτισμένων σε αλκοόλ, βρώμα και στάχτη είναι η πιο αντιπροσωπευτική της αποκριάτικης περιόδου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ