Ο απρόσμενος παράγοντας που καθορίζει το πόσο ευτυχισμένος είναι ο γάμος σου


Οι ευτυχισμένοι γάμοι εν έτει 2019 αποτελούν βάσει ερευνών την εξαίρεση στον κανόνα, με τον αριθμό των διαζυγίων σε Ευρώπη και Αμερική να σημειώνει κάθε χρόνο και νέο ρεκόρ.

Σε αντίθεση με τις περασμένες δεκαετίες, τα νέα ζευγάρια καταλήγουν να δίνουν πολύ λιγότερες ευκαιρίες στη σχέση τους, με τον χωρισμό να έρχεται σαφώς ευκολότερα.

Οι παράγοντες που οδηγούν ένα ζευγάρι, εκτός και εντός γάμου- στο φινάλε είναι πολλοί: Από το οικονομικό αδιέξοδο και τη ρουτίνα μέχρι την έλλειψη κατανόησης ή ερwτικού ενδιαφέροντος από κάποια ή και από τις δύο πλευρές.

Όπως, όμως, οι καταστάσεις «προδίδουν» πως το τέλος μιας σχέσης είναι κοντά, έτσι υπάρχουν και τα σημάδια εκείνα που σύμφωνα με τους ψυχολόγους κατατάσσουν ένα παντρεμένο ζευγάρι στη λίστα με τα (πολύ) ευτυχισμένα. Και μιλάμε για έναν πραγματικά απροσδόκητο παράγοντα. Αυτός δεν είναι άλλος από τη συχνή τηλεφωνική επικοινωνία είτε μέσω κλήσεων, είτε γραπτών μηνυμάτων.

Συγκεκριμένα, ερευνητές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως τα ευτυχισμένα ζευγάρια τείνουν να επικοινωνούν μέσα στην ημέρα (όταν δεν βρίσκονται μαζί, λόγω δουλειάς λόγου χάρη) από τρεις έως πέντε φορές κατά μέσο όρο.

Μπορεί να ακούγεται απλό όλο αυτό, στην πραγματικότητα, όμως, η συχνή επικοινωνία δεν υφίσταται στην περίπτωση όλων των ζευγαριών.

Όσοι σύντροφοι επιλέγουν να μεταφέρουν τα νέα ή τους προβληματισμούς κατά τη διάρκεια της ημέρας και ενώ βρίσκονται σε διαφορετικά μέρη, παρουσιάζονται ως πιο δεμένοι συναισθηματικά από άλλους.

Δεν μιλάμε, πάντως, για υπερβολές, μα για την επικοινωνία εκείνη που καθιστά σαφές πως έχεις ανάγκη να μάθεις πως ο άνθρωπός σου είναι καλά, χαρούμενος και επιθυμεί να μοιραστεί μαζί σου την ημέρα του έστω και μέσω της τεχνολογίας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ