Αριστείδης Φλώρος: Κατάθεση «φωτιά» στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου


Το παρασκήνιο της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του επί της οδού Ασκληπιού τον Οκτώβριο του 2017, αποκάλυψε σήμερα στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος, εκ των βασικών κατηγορούμενων στην υπόθεση της Energa – Hellas Power.

Ο Αριστείδης Φλώρος κατέθεσε στο δικαστήριο ως μάρτυρας, καθώς ήταν πελάτης του αδικοχαμένου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Στην κατάθεσή του ο Φλώρος ανέφερε πως τον Ιούνιο του 2017 ενώ βρισκόταν στο γραφείο του αρχιφύλακα του Ψυχιατρείου Κορυδαλλού, υπαρχιφύλακας του μετέφερε ότι ο εκ των βασικών κατηγορουμένων της δολοφονίας του ποινικολόγου Κλοντιάν Λεκοτσάι τηλεφώνησε και είπε ότι θα κάνει κακό στην οικογένεια του, αν δεν του δώσει 5 εκατομμύρια ευρώ.

Ακόμη αναφέρθηκε σε συνάντηση δικηγόρων το περιεχόμενο της οποίας του είχε μεταφέρει το καλοκαίρι του 2017 ο δικηγόρος του Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.

Σύμφωνα με τον Αριστείδη Φλώρο, η συνάντηση αυτή έλαβε χώρα μεταξύ του αδικοχαμένου ποινικολόγου και δύο συναδέλφων του.

Όπως είπε, εκεί οι δύο δικηγόροι ζήτησαν από τον Ζαφειρόπουλο να του μεταφέρει ότι του ζητούν 2 εκατομμύρια ευρώ για να μην παραστεί πολιτική αγωγή ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του και να αποσύρουν τις καταθέσεις τους δύο Αλβανοί κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί.

Ο ένας εκ των δύο δικηγόρων φέρεται να είπε: «Εμείς ελέγχουμε τους Αλβανούς στις φυλακές, δώσε τα λεφτά και θα φροντίσουμε να αλλάξουμε τις καταθέσεις τους».

Όπως κατέθεσε ο Αριστείδης Φλώρος, ο Ζαφειρόπουλος του είπε να μην δώσει ούτε ένα ευρώ, γιατί δεν ήταν ένοχος και δεν είχε λόγο να ανησυχεί αλλά να ειδοποιήσει την οικογένειά του για τις απειλές.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ