Πώς θα φτιάξεις μόνη σου αυτά τα εντυπωσιακά διακοσμητικά αξεσουάρ για τον τοίχο σου!


Οι τοίχοι μας χρειάζονται την δική τους περιποίηση, έτσι δεν είναι; Άλλωστε, δεν φτάνει απλώς ένα ωραίο χρώμα για να δείξει το σπίτι ολοκληρωμένο και η διακόσμησή μας… ζηλευτή! Και κάπου σε αυτό το σημείο μπαίνουν τα κάδρα, η τέχνη, τα posters, τα macrame, οι ταπετσαρίες και οι ταπισερί. Δεν είναι, όμως, τα μόνα πράγματα που μπορείς να τοποθετήσεις σε έναν τοίχο σου, αφού πλέον μπορείς με διάφορες DIY μεθόδους και arts & crafts τεχνικές να φτιάξεις διάφορα εντυπωσιακά κρεμαστά διακοσμητικά!

Σήμερα, λοιπόν, θα δούμε μία από αυτές τις επιλογές, που είναι ένα boho χειροποίητο κρεμαστό αξεσουάρ τοίχου που μπορείς να φτιάξεις με πηλό χειροτεχνίας και λίγο νήμα ή άλλα μικρότερα διακοσμητικά, όπως γάντζοι, κρίκοι και χάντρες!

Τα υλικά που χρειάζεσαι είναι πηλός που στεγνώνει μόνος του και δεν χρειάζεται ψήσιμο, ένα κοπίδι, ίσως μερικά κουπάτ ζαχαροπλαστικής ή γεωμετρικά σχέδια που μπορείς να κόψεις σε χαρτόνι για να χρησιμοποιήσεις ως “πατρόν”, νήμα ή σπάγκος και φυσικά ό,τι αξεσουάρ σου αρέσει, όπως είναι οι ξύλινες χάντρες, οι κρίκοι και οι γάντζοι κρεμάσματος, αλλά και ακρυλικό χρώμα ή λούστρο για πιο γυαλιστερό αποτέλεσμα!

Και τώρα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σου, άνοιξε τον πηλό σε ένα μεγάλο ορθογώνιο με ίσο πάχος σε όλη την επιφάνειά του. Στην συνέχεια, είτε χρησιμοποιώντας κουπάτ, είτε “πατρόν” από χαρτόνι ή και με αφηρημένα σχέδια της στιγμής, μπορείς να κόψεις τα πήλινα διακοσμητικά τμήματα του κρεμαστού με το κοπίδι σου. Φρόντισε να δημιουργήσεις τρύπες για να περάσει το νήμα και άφησε τα κομμάτια να στεγνώσουν και να στερεοποιηθούν. Έπειτα, μπορείς να τους περάσεις χρώμα ή λούστρο (ή και τίποτα) και να τα δέσεις με τον σπάγκο, τοποθετώντας μεταξύ τους χάντρες (ή και τίποτα). Στο τέλος, φτιάξε μια απλή θηλιά στον σπάγκο ή το νήμα σου, για να κρεμαστεί από το καρφί στον τοίχο ή δέσε έναν γάντζο ή κρίκο για τον ίδιο λόγο!

Και κάπως έτσι, έχεις έτοιμο ένα τέλειο, πάναπλο και bohemian chic διακοσμητικό τοίχου! Enjoy!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ