3 πολύ καλοί λόγοι για να πίνεις χυμό καρότου!


Οι χυμοί από φρέσκα φρούτα, αλλά και λαχανικά έχουν… μεγάλη πέραση τα τελευταία χρόνια, αποτελώντας διατροφική προτεραιότητα για όσους αναζητούν τόσο έναν σύμμαχο για την διατήρηση της καλής τους υγείας, όσο και μια καλή γεύση στην καθημερινότητά τους.

Στο πλαίσιο αυτό, υπάγεται και ο χυμός καρότου, που μας προσφέρει απλόχερα τόσο τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά του, όσο και τη πεντανόστιμη γεύση του.

Τι θα πρέπει να προσέχουμε;
Αυτό, πάντως, που θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας είναι ότι γενικότερα οι έγκυες θα πρέπει να αποφεύγουν τους χυμούς από φρέσκα φρούτα, καθώς και τους παστεριωμένους χυμούς, αλλά και αυτούς με συντηρητικά.

Σημειώνεται ότι τα καρότα περιέχουν ένα είδος καροτενοειδούς, που ονομάζεται βήτα-καροτίνη, το οποίο το σώμα μετατρέπεται σε βιταμίνη Α. Η υπερβολική κατανάλωση μακροπρόθεσμα σχετίζεται με επιβλαβείς επιδράσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός κίτρινου-πορτοκαλί χρώματος του δέρματος.

Τέλος, οι χυμοί περιέχουν λιγότερες ίνες από τα τρόφιμα στην αρχική τους μορφή. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατανάλωση χυμών δεν αντικαθιστά την κατανάλωση ολόκληρων φρούτων και λαχανικών.

3 λόγοι για να πιείτε χυμό καρότου

Ποιοι είναι, όμως, οι 3 βασικοί λόγοι για να επιλέξετε να πιείτε χυμό καρότου;

Για τα θρεπτικά του στοιχεία
Ένα μεγάλο ποτήρι χυμό καρότου περιέχει λίγες θερμίδες, καθώς και λίπη. Αντίθετα, είναι πολύ «γεμάτος» σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και ορισμένες ίνες. Είναι πλούσιος σε κάλιο, βιταμίνη C, θειαμίνη, βιταμίνη Β6, βιταμίνη Α και βιταμίνη Κ. Αυτές οι βιταμίνες και τα μέταλλα τον καθιστούν ένα αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες ποτό.

Για το καλό στην υγεία
Αυτή η ποικιλία του σε θρεπτικά στοιχεία καθιστά τον χυμό καρότου ευεργετικό για την υγεία μας:

Σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση χυμού καρότου συμβάλλει κατά 26% στη μείωση των πιθανοτήτων εκδήλωσης καρκίνου στο στομάχι.

Κάποια στοιχεία δείχνουν ότι συμβάλλει και στην αντιμετώπιση της λευχαιμίας.

Τα «ανεβασμένα» (όχι υπερβολικά) επίπεδα σε καροτενοειδή βοηθούν στη μείωση των πιθανοτήτων εκδήλωσης καρκίνου του μαστού.

Η περιεκτικότητά του σε Βιταμίνη C τον κάνει ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους πάσχουν από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια

Για τη γεύση του

Η ιδιαίτερη γεύση των καρότων συνδυάζεται τέλεια και με άλλα φρούτα και λαχανικά. Στο σπίτι, μπορείτε να δοκιμάσετε να το ανακατεύετε με χυμό μήλου, χυμό πορτοκαλιού, λάχανο, κανέλα ή πιπερόριζα. Με αυτό τον τρόπο, προσθέτετε τα οφέλη από διαφορετικά τρόφιμα σε αυτά που υπάρχουν ήδη στο καρότο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ