Ιδρώνουν τα κραγιόν; Ναι ιδρώνουν και σου λέμε ακριβώς γιατί…


Τώρα που ο καιρός έφτιαξε και ήρθε η ώρα να «ξεθάψεις» τα ανοιξιάτικά σου κραγιόν, ίσως να παρατηρήσεις πως πολλά από αυτά είναι… ιδρωμένα! Όχι, δεν έκαναν κάποια γυμναστική στο συρτάρι που τα φυλούσες (κακό αστείο) αλλά ίδρωσαν για έναν άλλο πιο απλό λόγο και για αυτόν θα μιλήσουμε σήμερα…

Οι σταγόνες που σχηματίζονται επάνω στην επιφάνεια του κραγιόν σου δεν είναι υγρασία ούτε και νερό, είναι λιπαρότητα. Συμβαίνει όταν η θερμοκρασία αυξομειώνεται στο περιβάλλον και έτσι, τα λιπαρά συστατικά του κραγιόν βγαίνουν προς την επιφάνεια και δημιουργούν μικρές πέρλες κάνοντάς το να δείχνει ιδρωμένο. Το ίδιο συμβαίνει και με τη σοκολάτα! Αν ανοίξεις τη συσκευασία και υπάρχει ένα λευκό φιλμ γύρω από τη σοκολάτα τότε απλά έχει βγει το βούτυρό της στην επιφάνεια.

Συμβαίνει κυρίως στα κρεμώδη κραγιόν και σπανιότερα στα ματ και μπορεί να συμβεί σε κάθε μάρκα, οικονομική ή ακριβή. Και πως επηρεάζει λοιπόν αυτός ο «ιδρώτας» το κραγιόν σου; Έχουμε ευχάριστα νέα. Δεν είναι επικίνδυνο να το χρησιμοποιήσεις (αρκεί να το σκουπίσεις) αλλά, η φόρμουλά του έχει αλλοιωθεί και ίσως να μην έχει την ίδια απόδοση. Για να μην σου συμβεί αυτό ξανά θα πρέπει να φυλάς (όπως σου έχουμε πει) τα κραγιόν σου στο ψυγείο ή σε ένα δροσερό και σκιερό μέρος όλο το χρόνο. Τώρα… Αν το κραγιόν σου εκτός από λιπαρότητα στην επιφάνειά του έχει και άσχημη μυρωδιά ή αλλοιωμένο χρώμα… Τότε ίσως ήρθε η ώρα να το πετάξεις στα σκουπίδια! Μην το ρισκάρεις!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ