Βαρνάβας, Ψαλτάκος: Γιατί δεν θα πάμε το Σάββατο στη “συνεδρίαση” του νέου Δ.Σ. του ΠΙΣ

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Με μία κοινή γραπτή δήλωσή τους, την οποίαν εξέδωσαν μόλις, το βράδυ της Παρασκευής 15 Μαρτίου, οι εκπρόσωποι της παράταξης “Μέτωπο” (ΣΥΡΙΖΑ) στο νέο Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), ο Δημήτρης Βαρνάβας και ο Μιχάλης Ψαλτάκος, εξηγούν με σαφήνεια τους πολύ σοβαρούς λόγους, οι οποίοι δεν τους επιτρέπουν να συμμετάσχουν στην ενδεχόμενη “συνεδρίαση” του νέου Δ.Σ. του ΠΙΣ, την οποίαν ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος (ΔΗΚΙ – Ν.Δ.) έχει προγραμματίσει παρατύπως και εσπευσμένως για το Σάββατο 16 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Βαρνάβας και ο Μιχάλης Ψαλτάκος αναφέρουν τα εξής στην κοινή γραπτή δήλωσή τους:

“Αμέσως μετά τη λήξη της ψηφοφορίας για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον ΠΙΣ ο κ. Μητσοτάκης χαιρέτησε την εκλογή του εκλεκτού του κ. Εξαδάκτυλου και τον έχρισε πρόωρα Πρόεδρο. Επακολούθησε ορυμαγδός ενστάσεων από μέλη της παράταξης του κ. Εξαδάκτυλου, τα οποία κατήγγειλαν κλοπή στην σταυροδοσίαμεταξύ των υποψηφίων της ίδιας της παράταξής τους.

Η σημερινή επανακαταμέτρηση σταυρών από την εφορευτική επιτροπή απέδειξε πως όντως οι καταγγελίες ήταν βάσιμες. Οι «άριστοι» συμπεριφέρθηκαν ως κοινοί απατεώνες, πλήττοντας βάναυσα τόσο το κύρος της παράταξής τους, κυρίως όμως το κύρος του ΠΙΣ.

Η βεβιασμένη απόπειρα του κ. Εξαδάκτυλου να συγκροτήσει αύριο Σάββατο Διοικητικό Συμβούλιο, χωρίς να έχουν επικυρωθεί τα αποτελέσματα των εκλογών και να έχουν καταλογιστεί ευθύνες για τις πρωτοφανείς λαθροχειρίες που έλαβαν χώρα, δίνει ακόμη ένα πλήγμα στην αξιοπιστία του ΠΙΣ.

Οι υπογράφοντες δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας την παρωδία που επιχειρούν οι «άριστοι» και ζητάμε επιτακτικά να καταλογιστούν ευθύνες για τα πρωτοφανή γεγονότα στον ΠΙΣ, γεγονότα που προσβάλλουν όλη την ιατρική κοινότητα”.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

Please enter your comment!
Please enter your name here