Κώστας Φαλελάκης: «Ο Μηνάς Χατζησάββας με συμφιλίωσε με την ομοφυλοφιλία»


Ο ηθοποιός μίλησε για τη σχέση τους αλλά και για την μητέρα του

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Κώστας Φαλελάκης στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου. Ο ηθοποιός, ο οποίος ήταν επί 25 χρόνια σύντροφος του Μηνά Χατζησάββα μίλησε για τη σχέση τους, για το πώς διαχειρίστηκε το θάνατό και αποκάλυψε ότι η μητέρα του ήταν ψαχασθενής.

Για τη σχέση του με τον Μηνά Χατζησάββα είπε: «Από τα Χανιά έφυγα γιατί ξεκίνησε η σχέση μου με τον Μηνά. Έφυγα γιατί ξεκίνησε αυτός ο έρωτας. Μου έδινε τόση δύναμη ο Μηνάς, που θα μπορούσα να βγω στη μέση της δημοτικής αγοράς και να πω ότι είμαστε μαζί. Δεν έφυγα ποτέ από το σπίτι μας με τον Μηνά, 25 χρόνια στο ίδιο κρεβάτι. Ο Μηνάς ήταν ένας σπάνιος άνθρωπος, ξύπναγε και ξεκίναγε το πάρτι. Τον Μηνά τον πείραζε ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και οι εθνικιστικές αντιλήψεις. Η ειλικρίνειά μου πηγάζει από τον Μηνά. Με συμφιλίωσε με την ομοφυλοφιλία, αλλά και με πολλούς άλλους δαίμονες. Ο Μηνάς ήταν η πρώτη και η μοναδική σχέση της ζωής μου. Μετά τον θάνατο του Μηνά απομονώθηκα. Η Καραμπέτη μου είπε “σ’ αρέσει δεν σ’ αρέσει αυτό που περνάς θα το περάσουμε μαζί”. Είναι δυνατόν με τον άνθρωπο που ζεις 25 χρόνια να μη μπορείς να πάρεις το σώμα του; Το νεκρό του σώμα; Αν έγινε κάτι καλό είναι ότι ο κόσμος πληροφορήθηκε ότι υπάρχουν ομοφυλόφιλοι που δεν είναι “φύλλο και φτερό”. Με τον Μηνά είχαμε κάνει κοινές διαθήκες».

Για τη μητέρα του είπε: «Η μητέρα μου ήταν ψυχασθενής. Μεγαλώσαμε λίγο ζόρικα… Μπαινόβγαινε στα ψυχιατρεία. Ο πατέρας μου ποτέ δεν σκέφτηκε να την κλείσει μόνιμα σε ψυχιατρείο. Τη φρόντιζε και όταν πέθανε δεν είχε νόημα η ζωή του. Στα 40 της είχαμε την κηδεία του» και συνέχισε: «Υποτροπίασε λίγο μετά που γεννήθηκα εγώ. Είμαι το δεύτερο παιδί. Έχω έναν αδερφό μεγαλύτερο και μία αδερφή 9 χρόνια μικρότερη… που ακολούθησε την παράδοση της οικογένειας και ζει στο ψυχιατρείο. Μεγάλωσα με αυτό τον φόβο. “Γιατί όχι σ’ εμένα”. Για αυτό ανέπτυξα έναν μηχανισμό εκλογίκευσης σπαστικό. Μερικές φορές μου έλεγε ο Μηνάς: “Αμάν με αυτή την τετράγωνη λογική σου. Δεν συζητιούνται όλα!”. Στην αμείλικτη κοινωνία του χωριού είσαι το “παιδί της τρελής”».

https://www.youtube.com/watch?v=wvUb6ARP5Hc?wmode=transparent&modestbranding=1&autohide=1&showinfo=0&rel=0

[protothema.gr]

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ