Ιδού τι κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια όταν τσακώνονται


Όταν έχεις μια διαφωνία με τον σύντροφό σου το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να τον αγκαλιάσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLOS One, η αγκαλιά μπορεί να είναι το «κλειδί» για να τελειώσει η διαφωνία με υγιή τρόπο.

Οι ερευνητές μελέτησαν ένα δείγμα 404 ενηλίκων, κάθε βράδυ, για 14 συνεχόμενες μέρες, σχετικά με τις διαφωνίες και τη σχέση τους. Παράλληλα, ρωτήθηκαν για τις κοινωνικές δραστηριότητες και τους συντρόφους τους, αν αγκαλιάζονταν, αλλά και τη διάθεσή τους. Οι μελετητές συμπέραναν πως οι αγκαλιές βοηθούσαν στο να υπάρχει περισσότερη θετική διάθεση, ενώ μειώνονταν τα αρνητικά συναισθήματα.

Διάβασε επίσης: Θες ευτυχισμένη σχέση; Τα 11 πράγματα που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να κάνετε για να είστε ευτυχισμένο ζευγάρι

Όταν οι συμμετέχοντες που διαφωνούσαν για κάτι, αγκαλιάζονταν, ανέφεραν λιγότερα αρνητικά συναισθήματα και περισσότερα θετικά σε σχέση με εκείνους που τσακώνονταν, αλλά δεν αγκαλιάζονταν. Αυτό ήταν μια γενική αλήθεια άσχετα από την ηλικία, το φύλο, την οικογενειακή κατάσταση, τη φυλή ή τη μόρφωση των συμμετεχόντων.

Τι σημαίνει αυτό;
Η σωματική επαφή παίζει σπουδαίο ρόλο στην ευτυχία ενός ζευγαριού, αλλά και στο πώς λύνονται οι διαφορές μεταξύ τους. «Η αγκαλιά μπορεί να είναι μια απλή, αλλά αποτελεσματική μέθοδος να υποστηρίξεις τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες να χαλαρώσουν» κατέληξαν οι συγγραφείς της μελέτης. Οπότε, την επόμενη φορά που θα τσακωθείς με το φίλο σου, σκέψου να ολοκληρώσεις τη συζήτηση, αγκαλιάζοντάς τον!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ