Τα 2 πιο συχνά λάθη που κάνουν οι γυναίκες με λιπαρό δέρμα


Η λιπαρότητα του προσώπου είναι κάτι που απασχολεί πολλές γυναίκες και οι περισσότερες δε γνωρίζουν τι προϊόντα τους ταιριάζουν και πώς πρέπει να περιποιούνται την επιδερμίδα τους.

Ένα από τα προϊόντα που αποφεύγουν είναι το foundation, καθώς κατά τη διάρκεια της ημέρας υπάρχει πιθανότητα το πρόσωπό τους να είναι ακόμη πιο λιπαρό, να γυαλίζει και γενικότερα το μακιγιάζ να μην έχει ομοιόμορφη και λαμπερή όψη.

Επίσης αποφεύγουν και τα προϊόντα ενυδάτωσης, καθώς αισθάνονται ότι το πρόσωπό τους δεν έχει ανάγκη από extra ενυδάτωση λόγω της λιπαρότητας.

Αν πρέπει να αναφέρουμε το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότερες με λιπαρή επιδερμίδα, τότε αυτό είναι η λάθος επιλογή προϊόντών για τον τύπο της επιδερμίδας του. Δεν υπάρχει λόγος να αποφεύγουν κανένα στάδιο από την περιποίηση της επιδερμίδας τους, αλλά και από το makeup look τους.

Στο μακιγιάζ το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η βάση. Foundations που χαρίζουν matte όψη και είναι oil free είναι αυτά που πρέπει να αναζητάτε.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η matte υφή δεν κάνει την επιδερμίδα να μοιάζει ξηρή. Η λιπαρότητα που παράγει το πρόσωπο θα δώσει τη λάμψη που χρειάζεστε. Επίσης στα πρόσωπα με λιπαρό δέρμα θα πρέπει να εφαρμόζονται υγρά ή powder προϊόντα, τα οποία είναι μεσαίας κάλυψης. Αυτό γιατί περιέχουν λιγότερα λιπαρά συστατικά σε σχέση με τα κρεμώδεις και τα full coverage.

Το δεύτερο πιο συχνό και σημαντικό λάθος είναι ότι αποφεύγετε την ενυδάτωση της επιδερμίδας σας. Θα πρέπει να ξέρετε ότι ένα λιπαρό πρόσωπο έχει ακριβώς τις ίδιες skincare ανάγκες όπως τα υπόλοιπα. Αυτό που πρέπει να προσέχετε είναι να επενδύετε στα σωστά, στα κατάλληλα προϊόντα για τον τύπο δέρματος.

Όταν προσφέρετε στο δέρμα σας, την ενυδάτωση που απαιτείται, είναι σα να κλειδώνει το πρόσωπό σας και να μην παράγει από μόνο του επιπλέον. Με αυτό τον τρόπο μπλοκάρετε την περίσσια λιπαρότητα.

Με άλλα λόγια επενδύετε σε ενυδατική, foundation αλλά και γενικότερα σε προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της επιδερμίδας σας και απολαμβάνετε τα οφέλη στην καθημερινότητά σας!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ