Πώς να εντάξεις τη ρετινόλη στη ρουτίνα ομορφιάς σου αν έχεις ευαίσθητο δέρμα


Η ρετινόλη είναι παράγωγο της βιταμίνης Α και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην αντιγήρανση. Με τη βοήθεια της ανανεώνονται τα κύτταρα και αυξάνεται η παραγωγή του κολλαγόνου. Όσες από εμάς όμως έχουμε ευαίσθητο δέρμα ακόμη το πιο αθώο και ήπιο συστατικό μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα στην επιδερμίδα μας. Πόσο μάλλον η ρετινόλη που αποδεδειγμένα εάν δεν την χρησιμοποιήσεις σωστά μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα, έντονη ξηροδερμία και ξεφλούδισμα.

Υπάρχει τρόπος να εντάξουμε τη ρετινόλη σιγά σιγά στη skincare ρουτίνα μας εστιάζοντας στα οφέλη της και όχι στην επικίνδυνη πλευρά της.

Όπως πριν από κάθε περιποίηση θα πρέπει το πρόσωπο μας να είναι πεντακάθαρο και απαλλαγμένο από κάθε είδους βρωμιά και μακιγιάζ. Επίλεξε, λοιπόν, ένα ήπιο καθαριστικό που να περιέχει υαλουρονικό οξύ ή ceramide ώστε παράλληλα με τον καθαρισμό να ενυδατώνει και το πρόσωπό σου. Στη συνέχεια, σειρά έχει η ενυδάτωση. Ναι καλά διάβασες, πρώτα θα είναι πολύ βοηθητικό να ενυδατώσεις το δέρμα σου και μετά να εφαρμόσεις το προϊόν ρετινόλης. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεις την πιθανότητα ερεθισμού. Ειδικά εάν το δέρμα σου δεν έχει συνηθίσει αυτό το συστατικό. Ένας επίσης καλός τρόπος είναι να αναμίξεις τη ρετινόλη με την ενυδατική σου. Αυτή η τεχνική ενυδάτωσης δεν μειώνει σε καμία περίπτωση την αποτελεσματικότητα της ρετινόλης. Ίσα ίσα την κάνει πιο φιλική στο ευαίσθητο δέρμα σου.

Πώς να εντάξεις τη ρετινόλη στη ρουτίνα ομορφιάς σου αν έχεις ευαίσθητο δέρμα

Η σωστή πρώτη γνωριμία με την ρετινόλη σαν συστατικό μπορεί να γίνει ξεκινώντας με την πιο ήπια μορφή της μέσα σε προϊόντα ομορφιάς ή ενυδατικές κρέμες.
Επίλεξε μάλιστα προϊόντα σε μορφή κρέμας, μιας και τα gel ή τα serum έχουν πολύ μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ρετινόλη. Φυσικά δεν χρειάζεται να το παρακάνεις. Μια μικρή μόνο ποσότητα σε μέγεθος μπιζελιού αρκεί για να κάνει τη δουλειά που πρέπει. Παράλληλα με αυτή την τακτική χτίζεις σιγά σιγά την ανοχή της επιδερμίδας σου σε αυτήν. Έτσι με τον καιρό να μπορείς να εφαρμόσεις λίγη περισσότερη ρετινόλη. Τέλος, από τη στιγμή που χρησιμοποιείς ρετινόλη μείνε λίγο μακριά από την χρήση οξέων (AHA, BHA) μιας και το ευαίσθητο σου δέρμα μπορεί να μην αντέξει τη συνδυαστική δράση των προϊόντων.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ