Πώς θα ταξιδεύω πιο φτηνά;


Τα ταξίδια είναι ζωή. Τα ταξίδια είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου, και η καλύτερη εκπαίδευση. Τα ταξίδια, όμως, έχουν πολλές φορές την τάση να είναι ακριβά. Γι’ αυτό και εμείς σου βρήκαμε μερικούς τρόπους να κόψεις όσο περισσότερα έξοδα γίνεται.

Ναι, προφανώς κάποιες από αυτές τις συμβουλές δεν είναι καθόλου συμβατές με την ιδέα glam διακοπών, αλλά να θυμόμαστε ότι την πίτα ή θα την φάμε εμείς, ή ο σκύλος. Φτηνές διακοπές, λοιπόν. Πώς;

Με Couchsurfing
Θυμάσαι το Couchsurfing; Εμείς το θυμόμαστε, κι ας είναι λίγο-πολύ εξαφανισμένο λόγω της ραγδαίας δημοφιλίας της άλλης υπηρεσίας φιλοξενίας, αυτής που πληρώνεις κιόλας. Το καλό με το να φεύγεις από το ραντάρ της ποπ κουλτούρας, όπως συνέβη στο Couchsurfing, είναι ότι κι ο χρόνος σταματά να περνά από πάνω σου. Που σημαίνει ότι το να βρεις σπίτι εξακολουθεί να είναι εύκολη και σούπερ ευχάριστη (και ασφαλής) διαδικασία.

Με το WWOOF
Γουφ όχι όπως σκύλος, αλλά όπως World Wide Opportunities on Organic Farms. Που σημαίνει ότι μπορείς να ταξιδέψεις σε ένα αγρόκτημα στον κόσμο, να μένεις και να τρως εκεί και να πληρώνεις δουλεύοντας. Είναι εξαιρετική υπηρεσία για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στην φύση και να γνωρίσουν από κοντά την ζωή σε άλλες χώρες.

Με το να εκμεταλλεύεσαι την ηλικία σου
Είσαι φοιτητής ή κάτω των 26; Τότε η ζωή είναι πιο εύκολη για εσένα, μικρέ ταξιδιώτη. Εκτός από μειωμένα εισιτήρια, μπορείς να βρεις φοβερά πακέτα προσφορών. Αρκεί να είσαι λίγο προσεκτικός με τις πληροφορίες του εκάστοτε site που χρησιμοποιείς για να οργανώσεις το ταξίδι σου. Το Interrail, για παράδειγμα, προσφέρει μέχρι και 23% έκπτωση στα ταξίδια αν είσαι κάτω των 27.

Με το να ταξιδεύεις σε off περιόδους
Υπάρχουν οι περίοδοι αιχμής στις διακοπές – σκέψου Χριστούγεννα – και μετά υπάρχουν περίοδοι που οι τιμές πέφτουν γιατί δεν ταξιδεύει κανείς, όπως ακριβώς μετά τα Χριστούγεννα. Ή τον Αύγουστο, που έχει τελειώσει το πανηγύρι των διακοπών.

Με το να κλείσεις τα εισιτήριά σου νωρίς
Δηλαδή δυο μήνες πριν τουλάχιστον. Υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να βρεις κάποια προσφορά σε low-cost αεροπορική, αλλά έχεις και (πολύ) περισσότερο χρόνο να συγκρίνεις αναλυτικά διαδρομές και τιμές από διάφορες εταιρίες. Η καλή οργάνωση, γενικά, μας γλυτώνει πολύ χρήμα—και όχι μόνο στα ταξίδια.

Με το να μένεις σε χόστελ
Και ειδικά σε ομαδικά δωμάτια χόστελ, που οι τιμές πέφτουν ακόμα περισσότερο. Και μην ακούσουμε γκρίνιες ότι τα χόστελ είναι περίεργα και επικίνδυνα. Όλα έχουν βαθμολογία στο Google πλέον, δεν υπάρχει αυτή η δικαιολογία. Ναι, το κοινό μπάνιο θα είναι η μεγάλη σου παραχώρηση.

Με το να μην τρως σε εστιατόρια
Ή έστω να φας κάπου που θα έχεις πάει συστημένος και θα ξέρεις ότι θα το απολαύσεις. Συστημένος εννοούμε από φίλο που έχει πάει, όχι από τουριστικό οδηγό. Επιπλέον, αν έχεις επιλέξει Couchsurfing ή χόστελ, μπορείς να εκμεταλλευτείς την κουζίνα που σου προσφέρεται.

Με το να αποφεύγεις τις τουριστοπαγίδες
Ναι, οι τουριστοπαγίδες για κάποιον λόγο είναι σούπερ διάσημες. Αλλά. Είναι τουριστοπαγίδες. Για παράδειγμα, ένα μαγαζί που σου υπόσχεται “θέα στην Ακρόπολη”, “στα πόδια του Πύργου του Άιφελ” ή οτιδήποτε έχει να κάνει με κάποιο αξιοθέατο, πιθανότατα δεν θα έχει τόσο καλό φαγητό, και θα είναι πιο ακριβό. Αν δεν ξέρεις πού να πας, ρώτα τους ντόπιους.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ