Πώς θα είσαι άνετος χωρίς να φαίνεται ότι το «παλεύεις»


Όπως ήδη γνωρίζεις, υπάρχει μία λεπτή γραμμή ανάμεσα στην αυτοπεποίθηση και την αλαζονεία. Εκείνη που διαχωρίζει τον πραγματικά σίγουρο για τον εαυτό του άντρα από τον είρωνα, τον ξερόλα, ακόμα και τον ανασφαλή που προσπαθεί να κρύψει όλες τις αμφιβολίες και αδυναμίες του πίσω από το προσωπείο της δήθεν σιγουριάς για τις δυνάμεις του.

Φυσικό και επόμενο να αναρωτιέσαι λοιπόν πώς θα κατορθώσεις να μην ξεπεράσεις τα όρια και από εκείνος ο άνετος τύπος, που ξέρει να περνάει καλά στην καθημερινότητά του και να γοητεύει τους γύρω του με τα γούστα του, να μην γίνεις ο φιγουρατζής που επιδεικνύει τις γνώσεις και τους καλούς του τρόπους και εκνευρίζει όποιον τον συναναστρέφεται.

Παρακάτω θα βρεις τα εννέα πράγματα, τα Do’s και τα Don’ts, που κάνουν οι ωραίοι -και δεν ευνοούμε οι όμορφοι-, άνετοι άντρες από το ραντεβού με την καλή τους, το φαγητό και το στυλ τους, μέχρι την καθημερινή περιποίηση και τη συμπεριφορά τους στο εργασιακό τους περιβάλλον.

Στο ραντεβού: Μην μοιράσεις το λογαριασμό στα δύο και εξήγησέ της γιατί δεν θέλεις να πληρώσει

Όταν κάνει την κίνηση να βγάλει το πορτοφόλι από την τσάντα της, μην αρκεστείς στο «Βάλτο ξανά μέσα, πληρώνω εγώ». Πες της ότι δεν θέλεις να πληρώσει και ότι το σημερινό τραπέζι είναι δικό σου, γιατί πέρασες τόσο όμορφα μαζί της που θέλεις να της το ξεπληρώσεις και ότι επιφυλάσσεσαι για το επόμενο ραντεβού. Ε, λοιπόν, αυτό θα πει “smooth” που λένε και οι φίλοι μας οι Βρετανοί.

Στις σχέσεις: Μην την αφήσεις στην απ’ έξω, αλλά μίλησέ της για το πώς νιώθεις
Το να είσαι ντόμπρος, ανοιχτόκαρδος και αρκετά δυνατός ώστε να μη φοβάσαι να εκφράσεις το πώς αισθάνεσαι σε ζητήματα που ανακύπτουν στην προσωπική, αλλά και στην επαγγελματική σου ζωή, είναι μεγάλο πράγμα. Είναι αυτό που θα σε βοηθήσει να σε καταλάβει και να σε κατανοήσει το κορίτσι σου και όχι να σε παρεξηγήσει ή να παρερμηνεύσει τη στάση σου.

Στο στυλ: Μην φορέσεις καπέλο του μπέιζμπολ, αλλά ένα αξεσουάρ που θα προσελκύσει τα βλέμματα

Ο άντρας που είναι ειδήμων σε ό,τι καλύτερο, είναι εκείνος που, μεταξύ πολλών άλλων, υιοθετεί ένα ενδυματολογικό στυλ που τον διαχωρίζει από τον σωρό. Για παράδειγμα, την ώρα που όλοι γύρω σου φορούν ένα τζην παντελόνι, ένα μπλε t-shirt και ένα καπέλο του μπέιζμπολ στην κυριακάτικη βόλτα τους, εσύ δίνεις έμφαση στα σωστά αξεσουάρ που θα σε ξεχωρίσουν απευθείας από το πλήθος. Όπως ένα ενδιαφέρον ρολόι ή ένα ιδιαίτερο ζευγάρι sneakers ή ακόμη μία γραβάτα που έχει κάτι το διαφορετικό. Ό,τι κι αν είναι αυτό, δεν αρκεί να το φορέσεις, αλλά να το υποστηρίξεις κιόλας.

Στο grooming: Φρόντισε να μην θυμίζεις άνθρωπο των σπηλαίων
Κι αυτό ισχύει στην περίπτωση πάντα που έχεις μια υπερήφανη γενειάδα να στολίζει το αρρενωπό πρόσωπό σου. Για να είναι όμως πράγματι υπερήφανη και ζηλευτή, χρειάζεται την απαραίτητη περιποίηση από μέρους σου. Τουτέστιν, μην αφήνεις τις τρίχες σου να κάνουν πάρτι στα ζυγωματικά και το λαιμό σου. Φρόντισε να διατηρείς το μούσι σου καλοσχηματισμένο και φυσικά καθαρό και να μην κάνεις το πιο σύνηθες σφάλμα, στο οποίο υποκύπτει η πλειοψηφία των γενειοφόρων αντρών, είτε από άγνοια, είτε από βαρεμάρα.

 

Στο φαγητό: Μην κολλάς στα ίδια και στα ίδια και πειραματίσου

Αν εσύ δεν βαρέθηκες να τρως τις ίδιες και τις ίδιες γεύσεις και να μην είσαι διατεθειμένος να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο και διαφορετικό που θα γαργαλήσει είτε ευχάριστα, είτε δυσάρεστα τον ουρανίσκο σου, τότε σίγουρα κάποιος άλλος από το περιβάλλον σου -η καλή σου ή οι κολλητοί σου- έχει ήδη βαρεθεί. Η συμβουλή μας είναι να βγεις από την άνεση και τη βολή σου και να τολμήσεις να πειραματιστείς γευστικά.

Στις εμπειρίες: Επένδυσε στην ποιότητα
Σημασία δεν έχει το πόσα έχεις, αλλά το τι είναι αυτό που έχεις. Σημασία δεν έχει η ποσότητα, αλλά η ποιότητα. Από το να ξοδέψεις λοιπόν τα χρήματά σου για να αγοράσεις ένα φθηνό στρώμα που σύντομα θα χρειαστεί να αλλάξεις, γιατί να μην επενδύσεις σε ένα λιγάκι πιο ακριβό που θα σου προσφέρει καλύτερο ύπνο και θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής; Επίσης, ποιος ο λόγος να αγοράζεις όλα αυτά τα άχρηστα μπιχλιμπίδια την ώρα που με τα χρήματα αυτά θα μπορούσες να μοιραστείς μία όμορφη εμπειρία με την καλή σου, όπως είναι ένα ταξίδι ή ένα μάθημα μαγειρικής;

 

Στο ταξίδι: Μην είσαι σφιχτοχέρης, ταξίδεψε και γνώρισε τον κόσμο

Οι εποχές είναι δύσκολες δεν αντιλέγουμε και το να αποταμιεύεις, όπως και όποτε σου δίνεται η δυνατότητα, κρίνεται αναγκαίο. Ωστόσο, μην είσαι πολύ σφιχτός με τα χρήματά σου, όσον αφορά στο να δημιουργήσεις όμορφες εικόνες που θα έχεις να θυμάσαι στα γεράματα. Προτιμότερο να κόψεις μερικές εξόδους και αγορές σου για ρούχα, από το να στερήσεις από τον εαυτό σου την εμπειρία ενός ταξιδιού που θα διευρύνει τους ορίζοντες και θα σε φέρει ένα βήμα πιο κοντά στο να γνωρίσεις τον κόσμο λιγάκι καλύτερα.

Στη δουλειά: Μην δέχεσαι την πρώτη πρόταση που θα σου κάνουν αμαχητί, αλλά πάλεψε για την αξία σου
Ο ένας και μοναδικός κανόνας για να ανελιχθείς επαγγελματικά είναι το να πιστεύεις στις δυνάμεις και την αξία σου και να ξέρεις πώς να τις εκφράσεις στον εργοδότη σου, ώστε να διεκδικήσεις κάτι καλύτερο στη δουλειά σου. Χωρίς φυσικά να κομπάζεις για τον εαυτό σου και να είσαι είρων, αλλά άνετος, αποπνέοντας αυτοπεποίθηση.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ