Ένα χρόνο φυλακή επειδή έσπρωξε φίλη της από γέφυρα ύψους 15 μέτρων


Η 16χρονη Τζόρνταν Χόλγκερσον δεν ήταν σίγουρη ότι ήθελε να πηδήξει από την γέφυρα στον ποταμό Λιούις, στην περιοχή Μούλτον Φολς της πολιτείας Ουάσιγκτον των ΗΠΑ. Τα νερά του ποταμού φαίνονταν ελκυστικά, αλλά η γέφυρα είχε ύψος 15 μέτρων και η βουτιά ήθελε σκέψη και προσοχή.

Πριν όμως προλάβει να το σκεφτεί, η 19χρονη φίλη της, η οποία στεκόταν πίσω της, αποφάσισε αντί για εκείνη. Την έσπρωξε δυνατά και η Χόλγκερσον βρέθηκε στο κενό. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, η 16χρονη έπεσε στο νερό κακήν-κακώς, με αποτέλεσμα έξι σπασμένα πλευρά και διάτρηση πνευμόνων.

Συνέβη το περασμένο καλοκαίρι και η νεαρή δράστης οδηγήθηκε την Τρίτη στο δικαστήριο, στο οποίο δήλωσε ένοχη για τον σοβαρό τραυματισμό της φίλης της. Η Τέιλορ Σμιθ καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση και πρόστιμο 4.400 ευρώ, για μία πράξη «που μπορούσε να επιφέρει τον θάνατο και κατέληξε σε σοβαρό τραυματισμό».

Επειδή, όμως, η Σμιθ δεν είχε κακή πρόθεση, οι δικαστές έκριναν ότι δεν υπάρχει λόγος να μπεί φυλακή.

Η Χόλγκερσον, ωστόσο, αμέσως μετά το ατύχημα, είχε δηλώσει στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC ότι θα ήθελε να μπει η φίλη της στην φυλακή, «για να καθήσει και να σκεφτεί αυτό που έκανε».

Το βίντεο της σπρωξιάς είχε γίνει viral το περασμένο καλοκαίρι κι όσοι είχαν καταφέρει να βουτήξουν με επιτυχία από την συγκεκριμένη γέφυρα, είχαν υπογραμμίσει ότι ο μόνος τρόπος για να αποφύγει κανείς τον σοβαρό τραυματισμό, είναι να πέσει με τα πόδια – και όχι με την κοιλιά, όπως η Χόλγκερσον.


ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ