Οι φίλες μου αντιπαθούν τον σύντροφό μου…


Μία φιλία δεν θα έπρεπε ποτέ να αντιμετωπίζει δυσκολίες. Αλλά η αλήθεια είναι πως πολλά μπορεί να σταθούν εμπόδιο και να δοκιμάσουν μια ισχυρή σχέση μεταξύ φίλων. Μια από αυτές τις περιπτώσεις και μάλιστα ιδιαίτερης σημασίας είναι το να μην συμπαθεί κάποιος φίλος σας τον σύντροφό σας. Είναι μια υπόθεση λεπτή που μπορεί να δοκιμάσει σημαντικές σχέσεις και δεν πρέπει να την αντιμετωπίσετε με επιπολαιότητα. Διαβάστε παρακάτω τις συμβουλές μας για να ξεπεράσετε τις δυσκολίες αυτές με ωριμότητα και τακτ.

Εσείς ζείτε τον έρωτά σας και εκθειάζετε το αντικείμενο του πόθου σας! Οι φίλοι σας όμως, μοιάζει να μην έχουν την ίδια γνώμη… Είναι μια περίσταση που μπορεί να σας φέρει σε πολύ δύσκολη θέση και να αλλάξει τη συμπεριφορά σας και προς τις δύο πλευρές.

Καμιά φορά μάλιστα, μπορεί ο έρωτάς σας για τον σύντροφό σας να σας κάνει να αδυνατείτε να δείτε ένα αληθινό πρόβλημα, θεωρώντας ότι ο φίλος σας σαμποτάρει τη σχέση σας. Πώς θα αντιμετωπίσετε τη δυσκολία;

Ερευνήστε τις πηγές σας
Σε έναν τέλειο κόσμο οι φίλοι μας και οι κοντινοί μας άνθρωποι θα ήθελαν πάντα το καλύτερο για εμάς. Επειδή όμως καμιά φορά η πραγματικότητα απέχει από αυτό το σενάριο, καλό είναι να είστε υποψιασμένη.

Σκεφθείτε αν ο φίλος ή η φίλη σας που δεν συμπαθεί τον σύντροφό σας είναι συνήθως υποστηρικτικός ή νιώθετε ότι δεν χαίρεται με τη χαρά και τις επιτυχίες σας. Σκεφθείτε επίσης κατά πόσον τον/την εμπιστεύεστε.

Μπορεί να ακούγεται σκληρό, αλλά δεν πρέπει να το παραβλέψετε. Δυστυχώς, ακόμα και οι πιο δυνατές και μακροχρόνιες φιλίες μπορούν να είναι ανταγωνιστικές και δυσλειτουργικές. Γι’ αυτό και ο ρεαλισμός είναι πάντα το κλειδί σε τέτοιες περιπτώσεις.

Πολλές φορές η ζήλεια μπορεί να σαμποτάρει μια φιλική σχέση, ειδικά αν η φίλη σας ή ο φίλος σας συνηθίζει να κάνει υποτιμητικά σχόλια για τον σύντροφό σας.

Συγκεντρώστε περισσότερες πληροφορίες
Βασισμένη στα παραπάνω, θα πρέπει να έχετε μια σταθερή βάση, ώστε να καταλάβετε από πού προέρχεται η αποδοκιμασία κάποιου κοντινού σας ανθρώπου για τον σύντροφό σας.

Έτσι θα μπορέσετε να αποκτήσετε μια πιο σφαιρική άποψη και ταυτόχρονα να κουβεντιάσετε με άνεση προκειμένου να μην χαλάσει η φιλία σας. Επίσης, εάν είστε συζητήσιμη θα καταλάβετε καλύτερα τι προκαλεί τα αρνητικά σχόλια των φίλων σας και θα τα ακούσετε με προσοχή δίνοντάς τους την απαραίτητη βαρύτητα.

Πολλές φορές το πρόβλημα είναι ότι κάποιος διαφωνεί με την επιλογή του συντρόφου σας, γιατί απλά δεν θα τον διάλεγε ο ίδιος, με αποτέλεσμα να προσπαθεί να επιβάλλει σε εσάς τις δικές του επιλογές.

Σημειώστε επίσης ότι καμιά φορά το πραγματικό ζήτημα δεν είναι ο σύντροφός σας αλλά οι αλλαγές που μπορεί να φέρει μια ερωτική σχέση στη φιλία σας. Είναι σύνηθες με το ξεκίνημα μιας νέας σχέσης να περνάτε περισσότερο χρόνο με τον σύντροφό σας παραμελώντας ίσως τους φίλους σας. Και είναι λογικό αυτοί να αντιδράσουν.
Από την άλλη, τα αρνητικά σχόλια, όταν προέρχονται από ανθρώπους που νοιάζονται για εσάς μπορεί όντως να λειτουργήσουν θετικά αφού ίσως συνειδητοποιήσετε για τον σύντροφό σας πράγματα τα οποία αγνοούσατε.

Εάν ένας φίλος που εμπιστεύεστε θεωρεί ότι με τη νέα σας σχέση ρισκάρετε την ευτυχία ή ακόμα και την ασφάλειά σας, τότε οφείλετε να τον ακούσετε προσεκτικά.

Αντιδράστε με ψυχραιμία και κατανόηση
Είναι εύκολο σε μια τέτοια κατάσταση να χάσετε την ψυχραιμία και τη λογική σας. Είναι όμως ιδιαίτερα σημαντικό να αντιδράσετε με ηρεμία και να μην ρισκάρετε τη φιλία σας. Αν νιώθετε απόλυτα ασφαλής με τον σύντροφό σας, τότε δεν υπάρχει λόγος να πιστέψετε οτιδήποτε σας λένε οι γύρω σας.

Μπορείτε να πείτε στους φίλοθς σας ότι τα λόγια τους σας στεναχωρούν ή ότι διαφωνείτε. Δείξτε επίσης κατανόηση βοηθώντας τον συνομιλητή σας να καταλάβει ότι δίνετε σημασία στα σχόλιά του και χαίρεστε που είναι ειλικρινής μαζί σας. Αλλά ό,τι και να κάνετε, μην ξεχνάτε να βάζετε τα όριά σας.

Από την άλλη, αν νιώσετε ότι κάποιος είναι άδικος με τον σύντροφό σας, είναι λογικό να προσπαθήσετε να αμυνθείτε. Προσέξτε λοιπόν να διατηρήσετε την ισορροπία ανάμεσα στην κατανόηση και την αντιδραστικότητά σας.

Εδώ, το πιο σημαντικό είναι να επικοινωνήσετε τις ανάγκες σας. Εκφράστε στους φίλους σας τα συναισθήματά σας για τον σύντροφό σας και καθησυχάστε τους ότι το ένστικτό σας σάς έχει οδηγήσει να επιλέξετε τον άνθρωπο αυτό.

Επικεντρωθείτε στη λύση
Στο τέλος της μέρας, κανείς δεν μπορεί να κάνει δύο ανθρώπους να συμπαθήσουν ο ένας τον άλλο. Γι΄αυτό και είναι υποχρέωσή σας να βρείτε μια ισορροπία. Έχετε πάντα το μυαλό σας στη λύση.

Σκεφθείτε ποια είναι η ρίζα του προβλήματος και πώς μπορείτε να διατηρήσετε τη σχέση σας με τους φίλους σας και τον σύντροφό σας υγιή παρόλα αυτά. Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά. Από το να χωρίσετε μέχρι το να ακούσετε με προσοχή τους φίλους σας, ή απλά να περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί τους.

Και αν θέλετε να διατηρήσετε και τη φιλία σας και τη σχέση σας με τον σύντροφό σας ανεπηρέαστη, προσπαθήστε να κάνετε και τις δύο πλευρές να νιώσουν ασφάλεια. Συζητείστε μαζί τους το πώς μπορείτε να τους βοηθήσετε και βάλτε όρια, από το εάν και πού θα βρίσκεστε όλοι μαζί μέχρι το τι θα κουβεντιάζετε.

Από τη Σοφία Κροκιδά

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ