Πλήγμα για τους συνεπείς πελάτες στη ΔΕΗ: «Μαχαίρι» στην έκπτωση συνέπειας


Η ΔΕΗ ήταν ένας από τους ελάχιστους φορείς του δημοσίου που προσέφερε μια ανταμοιβή και σε αυτούς που εκπλήρωναν με συνέπεια τις υποχρεώσεις τους. Υπό το βάρος όμως των οικονομικών προβλημάτων αλλά και των υπέρογκων οφειλών που έχουν σχηματιστεί από την μη εμπρόθεσμη εξόφληση των λογαριασμών, καταφεύγει και αυτή σε μέτρα εις βάρος των συνεπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας προσανατολίζεται στη μείωση της έκπτωσης συνεπούς πληρωμής από το 15% που είναι σήμερα, στο 10%. Επίσης, Στο 4% -από το 6% που είναι σήμερα- περιορίζεται η έκπτωση και για όσους (λίγους) θέλουν να προχωρήσουν στην προπληρωμή του λογαριασμού για κατανάλωση που αντιστοιχεί σε ένα ολόκληρο έτος.

Η έκπτωση συνέπειας παίζει κομβικό ρόλο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας καθώς για τους καλοπληρωτές, περιορίζει αισθητά το κίνητρο μεταφοράς της «γραμμής» σε κάποιον άλλο ανταγωνιστή. Ο περιορισμός της έκπτωσης –εφόσον επιβεβαιωθεί η πληροφορία η οποία έχει ως ημερομηνία εφαρμογής την 1η Απριλίου- αυτομάτως θα καταστήσει πιο «ελκυστική» την ιδέα αλλαγής φορέα εκτός αν ακολουθήσουν στην αλλαγή της τιμολογιακής τους πολιτικής και οι ανταγωνιστές της ΔΕΗ. Σε αυτή την περίπτωση, ο μόνος ζημιωμένος, θα είναι ο συνεπής καταναλωτής ο οποίος απλώς θα υποστεί μια νέα οικονομική επιβάρυνση χωρίς να μπορεί να αντιδράσει.

ΠΗΓΗ

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ