Ένα Land Rover Discovery στη μάχη κατά της ελονοσίας


Land Rover παρουσίασε ένα ειδικά διαμορφωμένο Discovery το οποίο θα συμμετέχει στο Mobile Malaria Project, μια ερευνητική αποστολή στη μάχη κατά της ελονοσίας.

To Mobile Malaria Project είναι μια έμπνευση των Dr. George Busby από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, του Jason Hendry και του D Isaac Ghinai που τιμήθηκαν με το βραβείο Land Rover Bursary του 2018 από την βρετανική εταιρεία και το Royal Geographical Society.

Κατά τη διάρκεια των 8 εβδομάδων της αποστολής, οι επιστήμονες θα καλύψουν 6.300km σε μια διαδρομή που θα περάσει από Ναμίμπια, Ζάμπια, Τανζανία και Κένυα. Σε εκείνα τα μέρη, θα συνεργαστούν με τοπικούς επιστήμονες με στόχο να συμμετέχουν στην έρευνα για τον ιό της ελονοσίας (malaria). Η Αφρική είναι η ήπειρος που πλήττεται περισσότερο από τον συγκεκριμένο ιό, αφού εκεί συναντάται το 90% των περιστατικών παγκοσμίως.

Το Land Rover Discovery που δέχθηκε τις επεμβάσεις του τμήματος SVO, εξοπλίστηκε με όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την αποστολή.

Το φορητό εργαστήριο γενετικής ταξινόμησης που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του χώρου αποσκευών 1.137 λίτρων περιλαμβάνει ψυγείο, καταψύκτη, ειδικές θήκες για τον ιατρικό εξοπλισμό και μια μεγάλη μπαταρία που θα προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια.

Στο εξωτερικό, το Discovery απέκτησε μια διπλή ανακλινόμενη τέντα οροφής για προστασία από τον ήλιο, ειδικές ράγες οροφής, επιπλέον φώτα LED, βαρούλκο και εξοπλισμό διάσωσης για να περνά από τα πιο δύσκολα σημεία.

Η αποστολή θα ξεκινήσει στις 22 Μαρτίου από το Ηνωμένο Βασίλειο με κατεύθυνση προς την Αφρική. Περισσότερες πληροφορίες για το ταξίδι μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ