«Καταπέλτης» ο εισαγγελέας για τη δολοφονία Λούκμαν

Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία με ρατσιστικά κίνητρα του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα τον Ιανουάριο του 2013, ζήτησε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

Κατά την εισαγγελική εισήγηση, το πρωτόδικο δικαστήριο ορθά έκρινε το έγκλημα ρατσιστικό, προσθέτοντας πως και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο δεν θα σφάλει αν εκτιμήσει ρατσιστικό κίνητρο, «άσχετα αν δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα ως προς την επιμέτρηση ποινής». Μάλιστα, εξήγησε πως έχει υποχρέωση να το εισηγηθεί, αφού η υπόθεση αφορά σε δύο νεαρά άτομα, οπλισμένα με μαχαίρια, τα οποία επιτίθενται σε αλλοδαπό, σε έναν άνδρα διαφορετικής εθνικής καταγωγής και φυλής. «Τον χτύπησαν γιατί κατάλαβαν ότι πρόκειται για άνδρας ασιατικής καταγωγής, όχι γιατί δεν οδηγούσε καλά το ποδήλατο» είπε.

Ο εισαγγελικός λειτουργός αναφερόμενος στους δύο κατηγορούμενους Διον. Λιακόπουλο και Χρ. Στεργιόπουλο υπογράμμισε πάντως το νεαρό της ηλικίας τους: «Κατέστρεψαν τη ζωή τους με το έγκλημά τους. Η δικαιοσύνη δεν είναι εκδικητική ούτε τιμωρητική. Τα δύο αυτά παιδιά παραπλανήθηκαν από μια ανόητη, φανατική και καταστροφική ιδεοληψία περί φυλετικής ανωτερότητας, μιας ιδεοληψίας που φέρνει μόνο καταστροφή για τους ανθρώπους και τα έθνη, όπως και στο παρελθόν.

Ολοκληρώνοντας την αγόρευσή του, είπε: «η ψυχή του ανθρώπου είναι η πνοή του Θεού στον άνθρωπο. Η πνοή αυτή έχει θεϊκή καταγωγή, άσχετο αν το χρώμα είναι άσπρο ή κίτρινο».


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ