Πολ Άλεν: Ποιος ήταν ο συνιδρυτής της Microsoft που πέθανε σε ηλικία 65 ετών

Ο συνιδρυτής της Microsoft Πολ Άλεν, ο άνθρωπος που έπεισε τον Μπιλ Γκέιτς να εγκαταλείψει τις σπουδές του στο Χάρβαρντγια να αφοσιωθεί στο όνειρο της ίδρυσης της εταιρίας, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 65 ετών λόγω καρκίνου, όπως ενημέρωσε η οικογένεια του δισεκατομμυριούχου σε ανακοίνωσή της.

Ο Πολ Γκάρντνερ Άλεν γεννήθηκε στο Σιάτλ την 21η Ιανουαρίου του 1953. Ο πατέρας του ήταν βιβλιοθηκάριος και η μητέρα του δασκάλα. Ήταν δύο χρόνια μεγαλύτερος από τον Μπιλ Γκέιτς, με τον οποίο γνωρίστηκαν σε μία σχολική αίθουσα το 1968.

 

Ανακάλυψαν το κοινό τους πάθος για την τεχνολογία και έκαναν στενή παρέα. «Εκείνη την περίοδο κάναμε πλάκα», είχε εξομολογηθεί ο Γκέιτς κάποτε.

 

Ο Άλεν φοίτησε σε Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, πριν εγκαταλείψει τις σπουδές του το 1974 για να εργαστεί. Τότε ξεκίνησε να πιέζει τον Γκέιτς να αφήσει το Χάρβαρντ και να αφοσιωθούν στο όνειρο της δημιουργίας της Microsoft.

 

Έναν χρόνο αργότερα ο Γκέιτς πείστηκε και ξεκίνησε το κοινό ταξίδι τους. Η ιδέα της ονομασίας της εταιρίας ήταν δική του.

 

Το 1982 διαγνώστηκε με καρκίνο και έναν χρόνο αργότερα εγκατέλειψε την Microsoft, έχοντας έρθει σε ρήξη με τον Μπιλ Γκέιτς. Όπως αποκάλυψε, αργότερα, είχε ακούσει τον Γκέιτς και έναν συνεργάτη τους να «συνωμοτούν» για να μειώσουν τη συμμετοχή του στην εταιρία. Το 2000 οι συνεργάτες του απολογήθηκαν για τη συμπεριφορά τους.

 

Ο Άλεν υπεβλήθη σε ειδική θεραπεία, όμως το 2009 ασθένησε εκ νέου. Τον Απρίλιο του 2010 οι ιατρικές γνωματεύσεις ήταν αισιόδοξες, όμως ο καρκίνος του επανήλθε το 2018.  

 

Το 1999 η περιουσία του έφτασε τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, όμως η ύφεση στις μετοχές της  Microsoft το 2000 είχε ως αποτέλεσμα να χάσει μέρος της μεγάλης του περιουσίας.

 

Τον Οκτώβριο του 2018 η περιουσία εκτιμήθηκε στα 21,7 δισεκατομμύρια δολάρια και ήταν ο 44ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Η ζωή μετά τη Microsoft


ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here