Γιατί οι γυναίκες που δεν εργάζονται είναι πιο ευτυχισμένες;


Μπορεί οι γυναίκες να είμαστε περήφανες για την ανεξαρτησία μας και να παίρνουμε ικανοποίηση τόσο από την οικογενειακή μας ζωή όσο και από την επαγγελματική, στην Αμερική όμως φαίνεται ότι οι γυναίκες έχουν κάνει στροφή 180 μοιρών στις προτεραιότητές τους. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στους New York Times, οι γυναίκες που δεν εργάζονται αισθάνονται πιο υγιείς και πιο ευτυχισμένες από τις εργαζόμενες.

Οι γυναίκες μπορεί να θέλουν να εργάζονται και να είναι οικονομικά ανεξάρτητες, όμως ακόμα αντιμετωπίζουν μισθολογικές ανισότητες, φυλετικά στερεότυπα και προκαταλήψεις ενώ πρέπει να ισορροπούν ανάμεσα στην μητρότητα και τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις. Σύμφωνα με τους επιστήμονες που ερεύνησαν την επίδραση που έχει η εργασία στις αμερικανίδες, ενώ οι άντρες επηρεάζονται αρνητικά από την ανεργία, οι γυναίκες αισθάνονται καλύτερα όταν δεν έχουν δουλειά. Μπορεί να ακούγεται περίεργο στα αυτιά όσων ‘παλεύουν’ με την ανεργία, όμως σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες που μένουν στο σπίτι αισθάνονται ότι έχουν περισσότερο χρόνο να ασχοληθούν με την σχέση τους ή τον γάμο τους αλλά και με την υγεία τους.

Η έρευνα που εντόπισε μεγάλα ποσοστά γυναικών που δεν εργάζονται όχι μόνο σε ‘φτωχές’ περιοχές αλλά και σε πιο ‘πλούσιες’ και υψηλά ποσοστά εργαζόμενων γυναικών σε ‘πλούσιες’ περιοχές με κατοίκους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, έθεσε υπό αμφισβήτηση την πεποίθηση ότι οι γυναίκες αποτελούν μεγάλο ποσοστό του εργατικού δυναμικού μιας χώρας. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που μετά την μητρότητααποφασίζουν, αν έχουν την δυνατότητα, να παραμείνουν στο σπίτι και να στηρίζονται οικονομικά από τον σύζυγό, ακολουθώντας την παραδοσιακή λογική που θέλει τους άντρες να παρέχουν και τις γυναίκες να φροντίζουν. Μπορεί η έρευνα να μην εξέτασε κατά πόσο οι γυναίκες που αποφασίζουν να μην δουλέψουν είναι πράγματι ευτυχισμένες, όμως σίγουρα δημιουργεί ένα ακόμα εναρκτήριο βήμα για την βελτίωση των εργασιακών συνθηκών για τις μητέρες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ