Αποκτήστε τον πιο καθαρό νεροχύτη με αυτά τα 4 tips!


Αν δεν γνωρίζετε πως ο νεροχύτης σας μπορεί να έχει περισσότερα βακτήρια από ότι η τουαλέτα σας, τότε ήρθε η ώρα να το μάθετε.

Οι νεροχύτες τείνουν να μένουν υγροί με υπολλείματα φαγητών στο εσωτερικό τους στη διάρκεια όλης της ημέρας. Έτσι τα βακτήρια βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να «ανθίσουν». Για να έχετε πάντα έναν καθαρό και μακριά από βακτήρια νεροχύτη αρκεί να κάνετε αυτά τα 4 πολύ απλά πράγματα κάθε μέρα.

Μην αφήνετε υπολλείματα φαγητού μέσα στον νεροχύτη

Μπορεί να μην θέλετε να βάλετε πλυντήριο πιάτων αμέσως μετά το φαγητό ή να μην επιθυμείτε να πλύνετε τα πιάτα σας άμεσα αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως πρέπει να τα αφήνετε μέσα στον νεροχύτη σας γεμάτα με υπολλείματα φαγητού. Καθαρίζετε με μια χαρτοπετσέτα τα πιάτα σας από υπολλείματα φαγητού πριν τα βάλετε στον νεροχύτη.

Τρίψτε τον

Αφού τελειώσετε με το πλύσιμο των πιάτων κάντε ένα γρήγορο scrub στον νεροχύτη σας με ένα σφουγγαράκι που θα έχετε για αυτή τη χρήση και το υγρό απορρυπαντικό που χρησιμοποιείτε για το πλύσιμο των πιάτων. Με αυτόν τον τρόπο σκοτώνεται οποιαδήποτε βακτήρια έχουν επιβιώσει.

Αφήνετέ τον να στεγνώνει

Ένας λόγος που τα πιάτα σας δεν κουβαλάνε βακτήρια είναι ότι στεγνώνουν εντελώς πριν από κάθε επόμενη χρήση τους. Το ίδιο, όμως, δεν ισχύει και για τον νεροχύτη σας. Αν τον χρησιμοποιείτε πολλές φορές μέσα στην ημέρα φροντίζετε να τον αφήνετε να στεγνώνει ενδιάμεσα έτσι ώστε τα βακτήρια να μην βρίσκουν έδαφος για να επιβιώσουν.

Ψεκάζετε με ένα απολυμαντικό

Αν παρόλα τα παραπάνω ανησυχείτε για την υγεία σας τότε δεν έχετε παρά να ψεκάζετε τον νεροχύτη σας κάθε μερικές μέρες με ένα απολυμαντικό. Απλά φροντίζετε πάντα να ακολουθείτε τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία του απολυμαντικού.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ