Σλοβενία: Σοκολατένια … κεμπάπ και πίτσες στο Μάριμπορ


Γαστρονομικές γεύσεις πέρα από τα συνήθη “σύνορα” μεταξύ μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, πρωτότυπες και συνάμα πρωτοποριακές συνταγές που “παντρεύουν” πικάντικες και γλυκές γεύσεις, συνθέτουν τα “συστατικά” του Φεστιβάλ Τσίλι και Σοκολάτας, η αυλαία του οποίου άνοιξε στο Μάριμπορ.

Στην πλατεία Leon Stukelj, εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες πολίτες αναμένεται – σύμφωνα με τους διοργανωτές – να δοκιμάσουν νέες γεύσεις και να αφήσουν για λίγο στην άκρη παραδοσιακές… συνταγές σοκολάτας. Στόχος και ταυτόχρονα πρόκληση, οι δημιουργίες σοκολάτας με …τσίλι, ή με την προσθήκη άλλων ιδιαίτερων και πικάντικων υλικών, προκειμένου να δώσουν ξεχωριστή γεύση στον ουρανίσκο των επισκεπτών.

Το διήμερο φεστιβάλ προσφέρει στους επισκέπτες γλυκά και πικάντικα προϊόντα και σ’ αυτό το “παρών” δίνουν σαράντα δημιουργοί από τη Σλοβενία, την Αυστρία, την Κροατία, τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη και την Ιταλία.

Πέρα από τα κλασικά συντριβάνια … σοκολάτας, που εκτός από το υπέροχο θέαμα προσφέρουν και γεύση, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέες γεύσεις: από σοκολατένιο κεμπάπ και πίτσα μέχρι σοκολατένιο ζαμπόν και κρασιά και λάδι με έντονη την προσθήκη τσίλι.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ