Σ΄ αυτό το οινοποιείο μπορείς να κοιμηθείς σε τεράστια βαρέλια κρασιού (pics)


Στο Douro της Πορτογαλίας, οι επισκέπτες του κτήματος Quinta da Pacheca μπορούν να μείνουν μέσα σε γιγαντιαία βαρέλια κρασιού, στη μέση ενός αμπελώνα 116 χρονων.

Ο αμπελώνας βρίσκεται σε ένα κτήμα που ανήκει στους Paulo Pereira και Maria do Céu Gonçalves. Τα καταλύματα στο ξενοδοχείο περιλαμβάνουν δωμάτια, τα οποία είναι τεράστια αντίγραφα των βαρελιών κρασιού που χρησιμοποιούνται στο κτήμα. Επίσης, εκτός από τα βαρέλια-ξενώνες, το κτήμα συμπληρώνει την οινοτουριστική εμπειρία του καταναλωτή προσφέροντας 15 wine tasting rooms.

Τα σπηλαιώδη βαρέλια περιλαμβάνουν ιδιωτικό μπάνιο με καμπίνα ντους, μεγάλο “στρογγυλό κρεβάτι”, φεγγίτη και βεράντα. Έχουν ακόμη και κλιματισμό και WiFi.

Οι παροχές περιλαμβάνουν επίσης κρασί, φυσικά, με μπουκάλια κόκκινου, λευκού, ροζέ και port. Tα κρασιά σερβίρονται σε ένα σπίτι που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα. Παρέχονται επίσης δείγματα τοπικού ελαιόλαδου και μαρμελάδας και υπάρχει επίσης και εστιατόριο που σερβίρει τοπική κουζίνα.

Παρόλο που το Quinta da Pacheca είναι σίγουρα μια ιδιαίτερη εμπειρία, δεν είναι οι πρώτοι που προσφέρουν γιγαντιαία βαρέλια κρασιού για ξενώνες. Ενα μικρό οινοποιείο στο Sasbachwalden της Γερμανίας προσφέρει επίσης στους επισκέπτες την ευκαιρία να κοιμηθούν ανάμεσα στα αμπέλια στο Schlafen im Weinfass, σε οκτώ γιγάντια βαρέλια κρασιού. Μια λίστα VRBO στην πολιτεία της Ουάσινγκτον προσφέρει επίσης μια αίθουσα κρασιού στο χώρο του ξενοδοχείου, ενώ στο Πόρτο της Πορτογαλίας, το Yeatman Hotel καλεί τους επισκέπτες να παραμείνουν σε δωμάτια που περιλαμβάνουν κρεβάτια-βαρέλια κρασιού.

Οι λάτρεις της τεκίλας θα χαρούν να μάθουν ότι στο Matices Hotel de Barricas στο Jalisco του Μεξικού οι επισκέπτες μπορούν να μείνουν όλη τη νύχτα σε γιγαντιαία ξύλινα βαρέλια παρόμοια με εκείνα που χρησιμοποιούνται για την ωρίμανση  της τεκίλας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ