3 tricks που δοκίμασα για να αποκτήσω λαμπερή επιδερμίδα


Ένα από τα μυστικά ομορφιάς που έχουμε μάθει από τις μαμάδες και τις γιαγιάδες μας είναι πως πρέπει να προσέχουμε όσο περισσότερο μπορούμε το πρόσωπο μας. Οι γυναίκες εδώ και δεκαετίες γνωρίζουν καλά πως η ομορφιά είναι μία καθαρά επιδερμική υπόθεση. Θα πρέπει να την φροντίζουμε τακτικά και να χρησιμοποιούμε μόνο εκείνα τα προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της, ώστε να αποκτήσει μία υγιή και λαμπερή όψη. Παρόλο που γνώριζα πολύ καλά όλες αυτές τις πολύτιμες συμβουλές ομορφιάς, τον τελευταίο καιρό είχα κάπως παραμελήσει την επιδερμίδα μου με αποτέλεσα να αφυδατωθεί και να χάσει την λαμπερή όψη που είχε. Επιθυμώντας να το αλλάξω αυτό, αποφάσισα να ξεχάσω κάποιες κακιές συνήθειες και να υιοθετήσω κάποιες άλλες που θα βελτιώσουν την επιδερμίδα μου. Ήμουν αρκετά επιλεκτική με τις συνήθειες που υιοθέτησα καθώς η επιδερμίδα είναι ένα αρκετά ευαίσθητο ζήτημα. Ευτυχώς όμως και τα τρία ήταν πολύ αποτελεσματικά για αυτό και αποφάσισα να τα μοιραστώ μαζί σας.

Έπλενα δύο φορές τη μέρα το πρόσωπο μου και έκανα σωστό ντεμακιγιάζ

Όσο δύσκολη ή απαιτητική και να είναι η μέρα μας δεν θα πρέπει να ξεχνάμε να φροντίζουμε την επιδερμίδα μας και να της προσφέρουμε όλα όσα χρειάζεται. Κάθε μέρα μόλις επιστρέψετε στο σπίτι σας, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να αφαιρείτε το μακιγιάζ σας με ένα γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ ή ένα νερό micellar. Μάλιστα, σύμφωνα με τους δερματολόγους, όλες οι γυναίκες θα πρέπει να ακολουθούμε την διαδικασία του ντεμακιγιάζ όταν φτάνουμε στο σπίτι είτε είχαμε βαφτεί είτε όχι. Ο λόγος είναι απλός. Στην ατμόσφαιρα υπάρχουν πολλά σωματίδια, αλλά και ρίποι που μπορούν να μολύνουν την επιδερμίδα σας. Μία δοκιμή άλλωστε θα σας πείσει. Το ακόμα πιο σημαντικό βήμα όμως είναι να πλένετε το πρόσωπο σας δύο φορές την ημέρα με χλιαρό νερό. Μία φορά το πρωί και μία φορά το βράδυ. Υιοθέτησα τις παραπάνω συνήθειες για τουλάχιστον ένα μήνα και κατανόησα γιατί μας προσφέρουν αυτές τις συμβουλές οι δερματολόγοι. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικές με την επιδερμίδα μας και να την προσέχουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Το σωστό ντεμακιγιάζ και το πλύσιμο του προσώπου με χλιαρό νερό θα καθαρίσουν στην εντέλεια το πρόσωπο σας όπως και το δικό μου, θα το ενυδατώσουν και θα του προσφέρουν λάμψη και μία δόση νεότητας.

 

Άρχισα να τρώω περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Αν και γνωρίζουμε όλα τα οφέλη που μας προσφέρει η μεσογειακή διατροφή, οι περισσότεροι άνθρωποι συνεχίζουμε να τρώμε περισσότερο κρέας –και μάλιστα κόκκινο- και να ξεχνάμε τα φρούτα και τα λαχανικά που έχουν τόσες ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας. Για αυτό τον μήνα εφόσον αποφάσισα να βελτιώσω την επιδερμίδα μου, επέλεξα να το κάνω με όποιο τρόπο μπορώ. Και έτσι άλλαξα και την διατροφή μου. Αφού συμβουλεύτηκα τον διατροφολόγο μου ξεκίνησα να τρέφομαι με το διαιτολόγιο που προσφέρει η αλκαλική διατροφή, η οποία προσπαθεί να κρατήσει σε μία αρμονία και ισορροπία το ph του οργανισμού μας. Ξεκίνησα έτσι να τρώω περισσότερα φρούτα και λαχανικά και λιγότερα κρεατικά, γαλακτοκομικά, γλυκά, αλλά και επεξεργασμένα τρόφιμα. Οι αλλαγές στην επιδερμίδα μου πριν να ολοκληρωθεί ακόμα ο μήνας ήταν θεαματικές. Η επιδερμίδα μου ενυδατώθηκε, ενώ απέκτησε και μία λάμψη που είχα καιρό να δω στον καθρέφτη μου. Τα συστατικά που υπάρχουν στα φρούτα και τα λαχανικά βοηθούν στην ανάπτυξη του κολλαγόνου, αλλά και στην ελαστικότητα του προσώπου.

Συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνη D

Η βιταμίνη D είναι πολύ σημαντική για την υγεία και την ευεξία την επιδερμίδα μας, ενώ είναι η βιταμίνη που λαμβάνουμε από τον ήλιο και τη διατροφή μας. Την προστατεύει από τους περιβαλλοντικούς ρίπους, αλλά την βοηθά επίσης να θεραπεύεται από φλεγμονές ή μικροτραυματισμούς. Για να διαπιστώσω αν ισχύει αυτό, ξεκίνησα να καταναλώνω συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνη D και όντως παρατήρησα αλλαγές στην όψη της επιδερμίδας μου. Απορροφάται αμέσως από την επιδερμίδα και της προσφέρει μία λαμπερή όψη νεότητας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ