Γιατί το ουίσκι είναι το πιο υγιεινό ποτό που μπορείς να πιεις


Πριν λίγες ημέρες σου είχαμε γράψει για όλα τα οφέλη που προκαλεί η βότκα στην υγεία σου και σε περίπου παρόμοιο κλίμα θα κινηθούμε και αυτή τη φορά. Μόνο που θα μιλήσουμε για ουίσκι και συγκεκριμένα γιατί είναι το πιο υγιεινό ποτό που μπορείς να πιεις, όσον αφορά την αντιμετώπιση των βακτηρίων.

Σε περίπτωση που δεν το γνώριζες, ο πάγος που περιέχει το ποτό σου φιλοξενεί ουκ ολίγους μικροοργανισμούς. Τους οποίους μόνο το ουίσκι μπορεί να σκοτώσει. Ούτε η βότκα, ούτε κανένα άλλο ποτό. Μόνο το ουίσκι.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό journal Springer εξέτασε προσεκτικά τους τύπους βακτηρίων που αναπτύσσονται και επιβιώνουν στον πάγο. Τα κακά νέα είναι πως εντοπίστηκαν 31 είδη βακτηρίων σε ένα κομμάτι πάγου. Ανάμεσά τους κάποια όπως η Ψευδομονάς (Pseudomonas aeruginosa) που ευθύνεται για μολύνσεις στο δέρμα και τους πνεύμονες, ο Βάκιλος (Bacillus) που προκαλεί τροφικές δηλητηριάσεις και το Acinetobacter baumannii που μπορεί να προκαλέσει ακόμη και πνευμονία ή μηνιγγίτιδα.

Με αυτά κατά του, οι ερευνητές εξέτασαν πόσο ανθεκτικά είναι τα βακτήρια τοποθετώντας τα σε πάγο και στη συνέχεια βάζοντας αυτόν τον πάγο σε ποτά. Οι θερμοκρασίες δεν κατάφεραν να τα σκοτώσουν, κάτι που δεν έκανε ούτε η βότκα. Η Coca-Cola και το tonic εξουδετέρωσαν κάποια αλλά μόνο το ουίσκι τα κατέστρεψε όλα.

Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ωστόσο πως η κατανάλωση των βακτηρίων δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα αρρωστήσεις, τουλάχιστον στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Αλλά γιατί να το ρισκάρεις έστω και στο ελάχιστο και να μην απολαύσεις τον βασιλιά των ποτών;

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ