ΑΕΚ – Παναιτωλικός: Σβηστή… τεσσάρα πριν τον ημιτελικό Κυπέλλου


Άνετο απόγευμα είχε η ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό μέσα στο ΟΑΚΑ

Η Ένωση «καθάρισε» με 4-0 τους Αγρινιώτες και πάει με πολύ καλή ψυχολογία στον ημιτελικό Κυπέλλου με την Λαμία. Ανησυχία για Μπακασέτα και Κλωναρίδη που αποχώρησαν με προβλήματα τραυματισμών.

Η ΑΕΚ επικράτησε 4-0 του Παναιτωλικού και έδειξε πανέτοιμη για τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με την Λαμία την ερχόμενη Τετάρτη. Η Ένωση έφτασε έτσι τους 50 βαθμούς, αφήνοντας την πομάδα του Δέλλα στους 33 (την έπιασε η Λαμία, ενώ ο Παναθηναϊκός –που αγωνίζεται αύριο- βρίσκεται έναν πίσω τους). Ανησυχία για τον Μπακασέτα και τον Κλωναρίδη που αποχώρησαν με προβλήματα τραυματισμών.

Το παιχνίδι…

Ο Μανόλο Χιμένεθ αποφάσισε να ξεκουράσει… αρκετό κόσμο ενόψει Λαμίας (εκτός οι Μάνταλος, Σιμόες και Γκάλο) και να επαναφέρει τον Χουλτ στην ενδεκάδα, για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του.

Η ΑΕΚ μπήκε με όρεξη στο ματς, αλλά συνάντησε πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων. Ο Παναιτωλικός κατάφερε να δυσκολέψει το passing game των «κιτρινόμαυρων», που σχεδόν μέχρι το μισάωρο δεν μπόρεσαν να φτιάξουν φάση στην αντίπαλη εστία. Το σουτ του Γαλανόπουλου στο 27’ ήταν η πρώτη στιγμή που ο Κυριακόπουλος χρειάστηκε να επέμβει!

Ο Παναιτωλικός έπαιξε… φουλ αμυντικά μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, με την ΑΕΚ να απειλεί με κάποια μακρινά σουτ. Η Ένωση πάντως κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 39’.Ο Μλακασέτας έβγαλε τη σέντρα, ο Οικονόμου πήρε την κοντινή κεφαλιά και έκανε το 1-0, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ένα… δώρο για την ΑΕΚ. Μετά από ωραία προσπάθεια του Μπακάκη στο 50’, ο Κλωναρίδης έκανε δυνατό γύρισμα και ο Μαλής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-0. Δύο λεπτά αργότερα όμως, ο Μανόλο Χιμένεθ είδε τον Τάσο Μπακασέτα να μην μπορεί να συνεχίσει (με πρόβλημα στον αστράγαλο) και να δίνει τη θέση του στον Μάνταλο.

Το ματς συνεχίστηκε σε χαμηλούς ρυθμούς, με την ΑΕΚ να διατηρεί τον έλεγχο του και στο 66’ να βλέπει τον Κυριακίδη να μπλοκάρει την προσπάθεια του Μάνταλου. Η είσοδος των Αλμπάνη και Γκάλο όμως (ο δεύτερος μπήκε στη θέση του Κλωναρίδη, που αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού) έδωσε μεγάλη… ενέργεια στους γηπεδούχους!

Στο 80′ ο Μπογέ σκόραρε με κεφαλιά, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Δύο λεπτά αργότερα όμως είχαμε το 3-0. Ο Μάνταλος έπαιξε κάθετα για τον Μπογέ, ο οποίος έκανε την προσποίηση στον Μιχάι και με ωραίο διαγώνιο τελείωμα νίκησε τον Κυριακίδη.

Το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε στο 83’. Ο Αλμπάνης έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, βρήκε τον Γαλανόπουλο μέσα στην περιοχή, ο Έλληνας μέσος πέρασε τον Λουσέρο και πλάσαρε τον Κυριακίδη που βρήκε την μπάλα αλλά δεν κατάφερε να την διώξει.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ