Γάζα: Ρουκέτα έπληξε την Μπερ Σεβά – Το Ισραήλ απαντά με την Πολεμική της Αεροπορία (pics)

Μια ρουκέτα η οποία εβλήθη το πρωί της Τετάρτης (17/10) από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ προκάλεσε υλικές ζημιές στην πόλη Μπερ Σεβά, ανακοίνωσαν ο ισραηλινός στρατός και η ισραηλινή αστυνομία.

Πρόκειται για μια από τις πρώτες ρουκέτες που εκτοξεύονται εδώ και αρκετές εβδομάδες από τον παλαιστινιακό θύλακα, ο οποίος τελεί υπό ασφυκτικό αποκλεισμό εδώ και πάνω από μια δεκαετία, εναντίον του Ισραήλ.

Η εκτόξευσή της καταγράφεται σε μια περίοδο αναζωπύρωσης της έντασης, που έχει εγείρει φόβους για μια νέα σύρραξη ανάμεσα στο Ισραήλ και παλαιστινιακές οργανώσεις, ιδίως τη Χαμάς, που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας.

«Στις 04:00, οι Ισραηλινοί στην πόλη Μπερ Σεβά έσπευσαν στα καταφύγια μετά την εκτόξευση μιας ρουκέτας από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Ισραήλ», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός μέσω Twitter.

«Θα υπερασπιστούμε τον ισραηλινό άμαχο πληθυσμό», πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα, όπως πράττει συστηματικά σε αυτές τις περιπτώσεις.

«Μια ρουκέτα έπληξε την πόλη Μπερ Σεβά πριν από λίγο προκαλώντας ζημιές», ανέφερε η ισραηλινή αστυνομία σε μήνυμά της, χωρίς να διευκρινίσει πόσο εκτεταμένες ήταν αυτές οι ζημιές, ή τι ακριβώς επλήγη. Δεν έκανε λόγο για τραυματίες.

Η Μπερ Σεβά βρίσκεται περίπου σαράντα χιλιόμετρα ανατολικά της Γάζας.

Λίγη ώρα μετά την επίθεση, το επιτελείο των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων γνωστοποίησε ότι Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ πλήττουν στόχους στη Λωρίδα της Γάζας.


ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here