7 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ σε μωρομάνες


Οι πρώτοι μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού είναι ευαίσθητοι τόσο για το μωρό όσο για τους γονείς. Περισσότερο γι’ αυτούς σε μερικές περιπτώσεις. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή, λοιπόν στην παρακάτω λίστα με όσα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κάνεις σε γυναίκα που έχει μόλις γεννήσει, ή έχει ακόμη μικρά παιδιά, αν θέλεις να έχεις καλές σχέσεις μαζί της και θα μας θυμηθείς. Αν έχεις ήδη παιδί, τα ξέρεις αυτά τα απαγορευτικά από πρώτο χέρι. Αν όμως δεν έχεις, τότε δώσε περισσότερη βάση. Θα τη χρειαστείς.

1. Μην εμφανιστείς σαν “φάντης μπαστούνι” μπροστά της

Πέρασαν αυτές οι στιγμές που μια ξαφνική επίσκεψη της κολλητής θα ήταν όαση. “Τρέχουν” τόσα πράγματα μέσα σε ένα σπίτι με μωρό που ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα μπέρδευε την κατάσταση. Μην εξαφανιστείς, όμως. Απλά πάρτην πρώτα ένα τηλέφωνο, πες της ότι έρχεσαι ή στείλε και ένα μήνυμα ότι της φέρνεις τον αγαπημένο τη καφέ.

2. Μην ξυπνήσεις τα παιδιά όταν κοιμούνται

Αν κάνεις αυτό το λάθος την έχεις βαμμένη. Ούτε μπορείς να διανοηθείς τι πέρασε η φιλενάδα σου για να βάλει τα αγγελούδια της για ύπνο. Και θα πας τώρα εσύ έτσι απλά να της το χαλάσεις επειδή θέλεις να τα φιλήσεις την ώρα που κοιμούνται; Ε όχι… Πάνω από το πτώμα της. Και το εννοεί έτσι ακριβώς.

3. Μην της ακυρώσεις babysitting

Αμαρτία!!!! Να έχεις υποσχεθεί να κρατήσεις το μωρό για να πάει ένα σινεμά με τον άντρα της, ή για να πάει για ψώνια και να της τηλεφωνείς στο παρά 5 να της πεις “σόρι” αλλά κάτι σου έτυχε! Ε όχι. Μπορεί και να μη σου ξαναμιλήσει. Και θα έχει και δίκιο. Γιατί χειρότερο από το να ανατρέψεις τα σχέδια εξόδου μιας λεχώνας ή μιας μικρομάνας δεν έχει. Και θυμήσου το, αν δεν το ξέρεις ήδη. Αν προκύψει κάτι λοιπόν, απλά… λύστο!!!

4. Μην πιεις όλο της τον καφέ

Θα πεθάνεις! Και αυτό αφορά σε όποιον ζει μαζί της και δεν έχει φροντίσει να υπάρχει απόθεμα. Ρισκάρεις επικίνδυνα γιατί αν λείψει ο καφές από μια μικομάνα, είναι σα να της λείπει η δύναμή της. Ε… τη χρειάζεται, οπότε… τον νου σου

5. Μην τη ρωτήσεις “καλά τι κάνεις όλη μέρα στο σπίτι με τα παιδιά;”

Και πάλι, αυτή η επισήμανση αφορά σε όσους δεν έχουν γίνει ακόμη γονείς, γι’ αυτό χρειάζεται περισσότερη προσοχή. Μια νέα μανούλα δεν έχει χρόνο ούτε να σου απαντήσει σε μια τέτοια ερώτηση, οπότε μην την κάνεις. Απλά φρόντισε να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά ώστε να αντιληφθείς μόνη την απάντηση και στο τέλος να εκφράσεις και τον θαυμασμό σου σε εκείνη. Θα το εκτιμήσει δεόντως. Θα δεις !

6. Μη διανοηθείς να αναφερθείς στην άδεια μητρότητας ως διακοπές

Μόνο διακοπές δεν είναι αυτή η περίοδος και αν κάποιος πει ή έστω υπονοήσει κάτι τέτοιο, θα μπει αυτόματα στα μαύρα κατάστιχα. Δεν μπορεί, εδώ που τα λέμε, να προσπαθεί να αναρρώσει σωματικά και ψυχικά από τη γέννα -που πολύ συχνά είναι ολόκληρο χειρουργείο- να κοιμάται ελάχιστα, να θηλάζει, να προσπαθεί να ισσοροπήσει και όλους τους γύρω και εσύ να της λες ότι εφόσον δεν πάει στη δουλειά κάνει διακοπές!

7. Μην υπονοήσεις ούτε στο ελάχιστο ότι “τώρα με τα παιδιά, η ζωή της τελείωσε”

Η μητρότητα φέρνει στη γυναίκα πολλές αλλαγές, αλλά και ένα άλλο επίπεδο χαράς, αγάπης και ολοκλήρωσης, που δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Σε αυτή τη φάση, η οικογένειά της είναι όλος της ο κόσμος. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να γίνει μια καλή μαμά με σώας τας φρένας. Είναι σίγουρο ότι τίποτα δεν είναι όπως ήταν μετά τα παιδιά, όμως αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Γιατί να τη στεναχωρήσεις χωρίς λόγο. Κρίμα κι άδικο!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ