Οι 3 γλώσσες που έχει νόημα να μαθαίνουν πλέον τα παιδιά (για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον)


Ποια γλώσσα θα θέλατε να μάθει το παιδί σας με σκοπό να το βοηθήσει στα μελλοντικά του σχέδια;
Για τους Έλληνες συνήθως αυτή είναι τα αγγλικά, για τους Βρετανούς όμως η απάντηση ήταν συνήθως τα ισπανικά, λέει ο Independent, δεδομένου του μεγάλου αριθμού των χωρών στις οποίες μιλιούνται και της εγγύτητας του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ισπανία, που αποτελεί μάλιστα και αγαπημένο τουριστικό προορισμό.

Μια πρόσφατη έρευνα τώρα έρχεται να διαφωνήσει, προτείνοντας μάλιστα αντ’ αυτού, σε όσους ήδη μιλούν αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά και τα κινέζικα.

Το Κέντρο Οικονομικών και Εμπορικών Ερευνών της Βρετανίας σε συνεργασία με το αεροδρόμιο του Heathrow διεξήγαγε έρευνα σε 2.100 γονείς με ανήλικα τέκνα καθώς και σε 500 διευθυντές εταιριών σε όλη τη χώρα.

Περίπου το 45% των ερωτηθέντων γονέων απάντησε ότι το παιδί τους δεν γνωρίζει καμία ξένη γλώσσα ενώ ένα 19% είπε ότι δεν ενδιαφέρονται καν να μάθουν. Ένα στα δέκα παιδιά απάντησε ότι θεωρεί την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας “πολύ δύσκολη”. Η ίδια έρευνα αποκάλυψε ότι οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν πως τα γαλλικά, τα γερμανικά και τα κινέζικα είναι οι γλώσσες που θα έπρεπε να μάθει ένα παιδί σήμερα για να ωφεληθεί στην μετέπειτα καριέρα του. (Η γνώση ξένων γλωσσών προβλέπεται να συνεισφέρει 500 εκατομμύρια λίρες στην Βρετανική οικονομία ως το 2027.)

Η Antonella Sorace, καθηγήτρια του τμήματος Γλωσσολογικής Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και πρόεδρος της ένωσης Bilingualism Matters, λέει:

“Η έρευνα επιβεβαιώνει πόση σημαντική είναι η εκμάθηση ξένων γλωσσών για την οικονομία και δείχνει πόσες πόρτες ανοίγουν για τα παιδιά που διδάσκονται μια δεύτερη γλώσσα από μικρή ηλικία.

Πιστεύουμε ότι η εκμάθηση ξένων γλωσσών είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη των παιδιών αλλά και μια επένδυση για το μέλλον. Τα παιδιά που τις διδάσκονται είναι πιο εύκολο να ανοιχτούν σε διαφορετικές κουλτούρες και διαφορετικούς τρόπους σκέψης. Τείνουν να είναι καλύτερα στην πολυδιεργασία (multitasking) και στην ανάγνωση.”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ