5 ασυνήθιστα tips από τους πιο επιτυχημένους entrepreneurs στον κόσμο


Τα χρήματα μπορεί να μη φέρνουν σίγουρα την ευτυχία, αναμφισβήτητα όμως φέρνουν την επιτυχία. Παρ’ όλα αυτά δεν είναι μόνο τα νούμερα εκείνα που κάνουν τη διαφορά. Υπάρχουν πολλές μικρές λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν τους ανθρώπους που κάνουν καλά τη δουλειά τους από εκείνους που θα αφήσουν εποχή στον τομέα τους. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι: μπορεί να υπάρχουν πολλοί εκατομμυριούχοι, οι entrepreneurs όμως που ορίζουν τις παγκόσμιες τάσεις μετριούνται στα δάχτυλα των δύο χεριών.

Τι είναι εκείνο όμως που τους κάνει να διαφέρουν; Το σημαντικό είναι να έχεις προσωπικό στυλ και να επιμένεις σε αυτό που πιστεύεις σωστό, όσο περίεργο και ασυνήθιστο αν ακούγεται. Ιδού, λοιπόν, πέντε tips που δεν θα σου λέγαμε να ακολουθήσεις αν δεν το είχαν κάνει πρώτοι αυτοί.

Sundar Pichai | Φύγε στη μέση ενός meeting
5 ασυνήθιστα tips από τους πιο επιτυχημένους entrepreneurs στον κόσμο
Ο CEO της Google έχει διάφορες περίεργες συνήθειες. Για παράδειγμα, θυμάται σχεδόν κάθε αριθμό τηλεφώνου που του έχουν δώσει, κάτι που έκανε από τότε που ήταν μικρό παιδί. Εκείνο όμως που φαίνεται να τον κάνει να ξεχωρίζει στον κόσμο των επιχειρήσεων είναι ότι αποχωρεί, τελείως ξαφνικά, από σημαντικά meetings. Όταν επιστρέφει, όμως, έχει σχεδόν πάντα τη λύση.

Το μεγάλο αφεντικό της Amazon πρόσφατα ανακηρύχθηκε πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη. Φυσικά, η θέση δεν είναι ακλόνητη αφού ο Bill Gates καραδοκεί. Σε κάθε περίπτωση πάντως η αμύθητη περιουσία του Bezos κτίστηκε σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της μανίας του για τις λεπτομέρειες. Μία τάση που πραγματώνεται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο στον “κανόνα για τις δύο πίτσες”: αν η οποιαδήποτε ομάδα υπαλλήλων δεν μπορεί να χορτάσει με αυτόν τον αριθμό από την ιταλική λιχουδιά, τότε η ομάδα σημαίνει ότι είναι μεγαλύτερη από ότι πρέπει. Ένας από τους βασικούς λόγους επιτυχίας της Amazon ήταν οι μικρές ομάδες της που την έκαναν να λειτουργεί, παρ’ όλο που γιγαντώθηκε, σαν start up.

Richard Branson | Κάνε πλάκα στους συναδέλφους σου

Ο Βρετανός επιχειρηματίας είναι περιβόητος για τις πρωταπριλιάτικες φάρσες του, τις οποίες στήνει με τη βοήθεια μίας ολόκληρης ομάδας της Virgin που εξειδικεύεται στo PR. Θυμήσου τα αεροπλάνα με το γυάλινο δάπεδο, ένα αστείο που εκατομμύρια κόσμου έφαγαν αμάσητο. Εκείνο όμως που είναι πιο σημαντικό είναι ότι το ίδιο, ευτράπελο κλίμα κυριαρχεί και στη σχέσεις του με τους συνεργάτες του. Κάποτε, μάλιστα, έστησε ένα ολόκληρο σκηνικό για να πιστέψει ο στενός του συνεργάτης, Ken Berry, ότι γίνεται διάρρηξη στο σπίτι του. Τελικά, ο τελευταίος πρόλαβε να ενημερώσει την αστυνομία για τη “φάρσα” με αποτέλεσμα ο διαρρήκτης Branson να βρεθεί στο κρατητήριο. Την επόμενη μέρα ο Berry του φώναζε περιχαρής: “Καλή Πρωταπριλιά!”.

Yoshiro Nakamatsu | Συγκεντρώσου μέχρι λιποθυμίας

Ο γκουρού της ιαπωνικής τεχνολογίας, με περισσότερες από 300 πατέντες να φέρνουν το όνομά του, έχει την ίσως πιο επικίνδυνη συνήθεια και συμβουλή της λίστας: συγκεντρώνεται στα όρια της λιποθυμίας ή για να το πούμε πιο σωστά του πνιγμού. Τι ακριβώς κάνει; Ο εκκεντρικός εφευρέτης, κάθε φορά που δυσκολεύεται να βρει τη λύση σε ένα πρόβλημα, κάνει μία πάρα πολύ βαθιά βουτιά στη θάλασσα, αφού, όπως λέει, όταν βρίσκεται μία ανάσα από τον θάνατο μπορεί να σκεφτεί πολύ καλύτερα.

Mark Parker | Χώρισε το μυαλό σου στα δύο
O Mark Parker, o οραματιστής CEO της Nike, έφτασε στην κορυφή ξεκινώντας από τη θέση ενός απλού designer. Μέχρι σήμερα, όμως, συνεχίζει να καταπιάνεται τόσο με τις λεπτομέρειες (όπως το χρώμα των κορδονιών) όσο και με την μακροπρόθεσμη στρατηγική του brand. Για να μπορέσει, λοιπόν, να κρατήσει τους δύο ξεχωριστούς κόσμους διαφορετικούς στο μυαλό του εφαρμόζει την εξής τακτική: χωρίζει κάθε σημειωματάριό του σε δύο μέρη, με τις αριστερές σελίδες να είναι γεμάτες με αριθμούς για business plans και τις δεξιές γεμάτες ιδέες για το design. “Όλα είναι θέμα ισορροπίας” είχε πει σε ανύποπτο χρόνο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ