Ας μιλήσουμε για.. τρίχες: ποια είναι η καλύτερη μέθοδος αποτρίχωσης;


Υπάρχουν κάποιες γυναίκες που η φύση ήταν υπερβολικά καλή μαζί τους και δεν χρειάζεται να ασχολούνται με.. τρίχες. Εσάς σας ζηλεύουμε από τα βάθη της καρδιάς μας και θέλουμε να αποχωρίσετε τώρα από αυτό το θέμα. Οι υπόλοιπες (οκ, εκτός από εσάς που έχετε κάνει λέιζερ), γνωρίζετε τον καθημερινό/εβδομαδιαίο μπελά που περνάτε για να αποκτήσετε άτριχες, βελούδινες επιδερμίδες. Για εσάς συγκεντρώσαμε παρακάτω και αναλύουμε τις τρεις δημοφιλέστερες μεθόδους αποτρίχωσης, ώστε να ξέρετε ακριβώς τι να περιμένετε.

ΞΥΡΑΦΙ

Πόνος: Καθόλου (εκτός αν κοπείτε).

Υπέρ: Είναι γρήγορο, εύκολο και το αποτέλεσμα είναι πιο απαλό και από βελούδο.

Κατά: Μετά από μια ημέρα οι περιοχές που αποτριχώσατε χρειάζονται ξύρισμα. Αν μάλιστα είναι χειμώνας μπορεί να χρειάζεστε ξύρισμα και μετά από μερικές ώρες λόγω του κρύου.

Μύθος: Με το ξύρισμα βγαίνουν περισσότερες και πιο άγριες τρίχες. Ναι είναι μύθος. Νομίζετε πως είναι περισσότερες και πιο άγριες γιατί οι τρίχες που εμφανίζονται είναι νέες και υγιείς.

KEΡΙ/ΧΑΛΑΟΥΑ

Πόνος: Πολύς.

Υπέρ: Το αποτέλεσμα είναι μεταξένιο και κρατά για πάρα πολύ.

Κατά: Πονάει και πολλές φορές πρέπει να περιμένετε ώσπου οι τρίχες σας να μακρύνουν αρκετά για να μπορέσετε να ξανακάνετε αποτρίχωση. Βλέπετε το κερί δεν πιάνει τις πολύ μικρές.

Μύθος: Οι τρίχες γυρίζουν προς τα μέσα. Ισχύει γιατί μαλακώνουν πολύ και δεν μπορούν να διαπεράσουν το δέρμα. Με απολέπιση και ενυδάτωση όμως μπορείτε να περιορίσετε το κακό.

ΑΠΟΤΡΙΧΩΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

Πόνος: Πάρα πολύς.

Υπέρ: Αν αντέξετε ο πόνος συνηθίζεται και το αποτέλεσμα διαρκεί για τουλάχιστον 3 εβδομάδες. Πονάει ωστόσο περισσότερο από το κερί αλλά πιάνει τρίχες που το κερί δεν δύναται να πιάσει γιατί είναι κοντές.

Κατά: Πονάει, πονάει, πονάει. Όχι δεν είμαστε ευαίσθητες, είναι η αλήθεια, πονάει πολύ. Επίσης, οι μηχανές κοστιζουν πολύ αλλά την αγοράζετε μια φορά.

Μύθος: Προκαλούν θυλακίτιδα. Είναι μύθος. Αν κάνετε καλή απολέπιση και ενυδατώνετε το δέρμα σας δεν θα πάθετε τίποτα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ